Katso 3 Reilun kaupan viinivalintaa

Mitä Reilu kauppa oikein tarkoittaa ja millaisia Reilun kaupan viinejä Alkon valikoimasta löytyy?
xx

Reilu kauppa edistää monella tavalla oikeudenmukaista kauppaa sekä kehittyvien maiden pienviljelijöiden ja maataloustyöntekijöiden asemaa.

Reilu kauppa on myös ilmastoteko, sillä sen sertifiointijärjestelmässä tuottajien on täytettävä tietyt kriteerit, joista lähes kolmannes koskee ympäristöä mm. metsien suojeluun sekä energian ja veden kulutukseen sekä tuholaismyrkkyjen käyttöön liittyen. Lue lisää mitä Reilu kauppa oikein tarkoittaa.

Etelä-Afrikassa, Argentiinassa ja Chilessä valmistettuja Reilun kaupan viinejä löytyy Alkon valikoimasta yli 40. Tunnistat ne Fairtrade-logosta. Tutustu suosituksiimme:

Chill Out Malbec Argentina Organic Fairtrade

Reilun kaupan lisäksi tämä täyteläinen punaviini on valmistettu luonnonmukaisesti ja pakattu ympäristöystävälliseen PET-muovipulloon.

Argentiinan kansallisrypäleeksi kutsutusta Malbec-lajikkeesta valmistetun viinin takana on argentiinalainen Bodega Montlaiz -viinintuottaja. Viini matkaa Suomeen isossa laivakontissa ja pullotetaan Altian Rajamäen tehtaalla, jolloin hiilijalanjälki jää pienemmäksi verrattuna alkuperämaassa pullotettuun. PET-muovipullon hiilijalanjälki on 245 g CO2e/l, kun kevyen lasipullon (alle 420 grammaa painava) on yli kaksi kertaa suurempi eli 525 g CO2e/l

Tämä mehevän täyteläinen ja keskitanniininen viini sopii hyvin erilaisten liharuokien ja runsaampien pastojen kanssa sekä sellaisenaan seurusteluun. Huomaathan, että viinipullon koko on yksi litra, vaikka kevyt muovipullo näyttääkin melkeinpä samankokoiselta kuin tavallinen 75 cl lasipullo!

Two Oceans Chenin Blanc Fairtrade

Uutuusvalkoviinissä yhdistyvät Etelä-Afrikan nimikkorypäle Chenin Blanc ja Reilun kaupan toimenpiteet työntekijöiden ja heidän perheidensä elämänlaadun parantamiseksi. 

Raikkaan kuiva, kevyen herukkainen ja mukavan mineraalinen valkoviini sopii sellaisenaan seurusteluun sekä kala- ja kanaruokien sekä salaattien seuraan. Kokeile esimerkiksi vesimeloni-sinihomejuustosalaatin kanssa.

Two Oceans Chenin Blanc Fairtrade on saanut Viinilehdeltä arvion: Laadukas ja hyvin tehty sekä hinta-laatusuhteeltaan Edullinen ostos.

 

Chill Out Cabernet Sauvignon Shiraz South Africa Fairtrade

Keskitäyteläisen ja tumman luumuisan Chill out -viinin on valmistanut vuonna 1962 perustettu eteläafrikkalainen Du Toitskloof Wines -niminen viinitalo. Se on valmistanut Reilun kaupan viinejä vuodesta 2005 alkaen ja on yksi ensimmäisistä maansa viinitaloista, jonka kanssa Fair Trade -organisaatio on alkanut yhteistyöhön.

Samettisen pehmeä punaviini on sekoite Cabernet Sauvignon ja Shiraz-rypälelajikkeita. Sen maussa aistii kirsikkaa, kevyttä yrttisyyttä sekä vaniljaisuutta. Nauti pizzan, pastan ja kanaruokien kanssa.

Viini on pullotettu muoviseen PET-pulloon samoilla periaatteilla kuin ylempänä esitelty argentiinalainen Chill Out Malbec.

Ennakkovinkki! Marraskuun alussa Alkon vakiovalikoimaan listautuu uusi Reilun kaupan viini Argentiinasta – Expedition Bonarda Malbec Argentina Fairtrade 3 litran hanapakkauksessa.

Kuva: Christian Nusch