3 parasta Pinot Noir -punaviiniä

Oletko sinä eleganttien Pinot Noir -punaviinien ystävä? Tutustu kolmeen Pinot Noir -rypäleestä valmistettuun viiniin sekä ruokasuosituksiin.
Matua Marlborough Pinot Noir

Pinot Noir -rypäleen vahvuus on sen monipuolisuus, sillä siitä valmistetut punaviinit tulevat parhaiten toimeen erilaisten ruokien kanssa.

Miellyttävän hapokkuuden ja elegantin keveyden ansiosta PInot Noirit toimivat erinomaisesti rasvaisen kalan, vaalean lihan, kevyempien riistaruokien kuten lintujen, sienien sekä rasvaisten juustojen kanssa.

Rypälelajike on kotoisin Ranskan Burgundista, mutta myös uudesta maailmasta eli Euroopan ulkopuolelta tulee erinomaisia Pinot Noir -viinejä, jotka ovat ranskalaisiin verrattuna runsaampia ja hedelmäisempiä.

Tutustu Pinot Noir -vinkkeihin & täsmäruokasuosituksiin:

Matua Marlborough Pinot Noir

Uusi-Seelanti

Tämä tyylikäs Pinot Noir tulee Uuden-Seelannin arvostetulta Matua-viinitalolta. Matua on erittäin kuuluista myös laadukkaista Sauvignon Blanc -valkoviineistään.

Sen marjaisan raikas, keskitanniininen ja kypsän punaherukkainen maku sopii erityisesti paistetun lohen kanssa. 

Viiniä on kypsytetty noin kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. 

Keskitäyteläisen keveät Pinot Noirit ovat harvoja punaviinejä, jotka toimivat hyvin lohen ja muiden rasvaisten kalaruokien kanssa

Lindeman's Bin 99 Pinot Noir

Australia

Helposti lähestyttävä, pehmeän mausteinen ja marjaisa Lindeman's Pinot Noir sopii erityisesti sadonkorjuun tuhdimmille kasvisruoille. Katso lämpimän juuressalaatin ohje.

Kaikki Lindeman´sin viinit on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti. Tunnistat viinisarjan niiden luonnonläheisistä etiketeistään, jotka hakevat inspiraatiota väreistä, kasveista ja eläimistä. Etiketit on suunnitellut tunnettu australialainen taiteilija David Bromley

Leyda Single Vineyard Las Brisas Pinot Noir

Kypsän marjainen, elegantti ja keskitäyteläinen Pinot Noir -rypälelajikkeesta valmistettu viini palkittiin arvostetulla Viini-lehden Vuoden punaviini 2018 -palkinnolla.

Viini-lehden asiantuntijoiden Antti Rinta-Huumon ja Juha Berglundin maistavat sokkona vuosittain kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit, joista he valitsevat voittajan. Lue lisää Antin ja Juhan arviosta. Myös nykyinen vuosikerta on saanut Viinilehdeltä viisi tähteä = Tyylikäs huippuviini & edullinen ostos.

Nauti esimerkiksi pitkään haudutettujen pataruokien tai halstratun lohen kanssa, tai sellaisenaan nautiskeluviininä.

Viini on maailman arvostetuimpien naisviinintekijöiden kärkeen kuuluvan Viviana Navarreten käsialaa.

Vinkki! viilennä Pinot Noiria jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua, sillä mitä kevyempää punaviini on, sitä viileämmän tarjoilulämpötilan se vaatii.