3 parasta Pinot Noir -punaviiniä

Oletko sinä eleganttien Pinot Noir -punaviinien ystävä? Tutustu kolmeen Pinot Noir -rypäleestä valmistettuun viiniin sekä ruokasuosituksiin.
Matua Marlborough Pinot Noir

Pinot Noir -rypäleen vahvuus on sen monipuolisuus, sillä siitä valmistetut punaviinit tulevat parhaiten toimeen erilaisten ruokien kanssa.

Miellyttävän hapokkuuden ja elegantin keveyden ansiosta PInot Noirit toimivat erinomaisesti rasvaisen kalan, vaalean lihan, kevyempien riistaruokien kuten lintujen, sienien sekä rasvaisten juustojen kanssa.

Rypälelajike on kotoisin Ranskan Burgundista, mutta myös uudesta maailmasta eli Euroopan ulkopuolelta tulee erinomaisia Pinot Noir -viinejä, jotka ovat ranskalaisiin verrattuna runsaampia ja hedelmäisempiä.

Tutustu Pinot Noir -vinkkeihin & täsmäruokasuosituksiin:

Matua Marlborough Pinot Noir

Uusi-Seelanti

Tämä tyylikäs Pinot Noir tulee Uuden-Seelannin arvostetulta Matua-viinitalolta. Matua on erittäin kuuluista myös laadukkaista Sauvignon Blanc -valkoviineistään.

Sen marjaisan raikas, keskitanniininen ja kypsän punaherukkainen maku sopii erityisesti paistetun lohen kanssa. 

Viiniä on kypsytetty noin kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. 

Keskitäyteläisen keveät Pinot Noirit ovat harvoja punaviinejä, jotka toimivat hyvin lohen ja muiden rasvaisten kalaruokien kanssa

Lindeman's Bin 99 Pinot Noir

Australia

Helposti lähestyttävä, pehmeän mausteinen ja marjaisa Lindeman's Pinot Noir sopii erityisesti sadonkorjuun tuhdimmille kasvisruoille. Katso lämpimän juuressalaatin ohje.

Kaikki Lindeman´sin viinit on valmistettu kestävän kehityksen mukaisesti. Tunnistat viinisarjan niiden luonnonläheisistä etiketeistään, jotka hakevat inspiraatiota väreistä, kasveista ja eläimistä. Etiketit on suunnitellut tunnettu australialainen taiteilija David Bromley

Vinkki! viilennä Pinot Noiria jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Penfolds BIN 23 Adelaide Hills Pinot Noir

Australia

Tämä upea uutuus Australian Adelaide Hillsin "cool climate" -viinialueelta on erittäin rajatun saatavuuden tuote ja myynnissä vain Alkon Arkadian lippulaivamyymälässä Helsingissä. Sen tyylikkään tasapainoinen, runsaan hedelmäinen ja mehukas maku tuo esiin pähkinän ja yrttien aromeja. Nauti huippuviini sienirisoton tai riistalinturuokien kanssa.

Ikoninen 175-vuotisjuhlavuottaan viettävä viinitalo Penfolds valittiin tänä vuonna toistamiseen maailman ihaillummaksi viinibrändiksi. Penfolds on erityisen kuuluisa harvinaisesta Grange-viinistään.

Lämmin juuressalaatti

Terveellisen herkullinen juuressalaatti maistuu vaikkapa lounaana. Valitse viinikaveriksi elegantti ja keskitäyteläisen marjaisa Pinot Noir -punaviini.