3 viinivinkkiä isänpäivälahjaksi

Mitä viinilahjaksi maailman parhaimmalle isälle? Katso kolme vaihtoehtoista viinivinkkiä modernille ja laatutietoiselle herrasmiehelle.
3 viinivinkkiä isänpäivälahjaksi

Lahja todellisille herrasmiehille

Lindeman´s Gentleman´s Collection -punaviini on kunnianosoitus 1800-luvulla eläneelle Dr. Henry Lindemanille, joka oli voimakastahtoinen persoona, rehti ja suoraselkäinen mies, ja Australian viininvalmistuksen pioneeri. Lääkärinä ja kauppiaana hän halusi sivistää uutta kotimaataan edistämällä herrasmiesmäisiä käytöstapoja ja pyrkimyksiä.

Alkossa myytävä tumman marjaisa, neljästä rypälelajikkeesta valmistettu punaviini tulee poikkeuksena muille Lindeman´sin viineille Italian Apuliasta. Tämä viinimaailman herrasmies sopii seurusteluviiniksi hyvässä seurassa, mutta mainiosti myös liharuokien kanssa nautittavaksi. Saat sen Alkosta valmiiksi lahjalaatikkoon pakattuna.

Mehevä Ripasso-punaviini laatutietoiselle

Maailmankuulujen pohjoisitalialaisten Amarone-punaviinien 'pikkuveli' Ripasso valmistetaan kierrättämällä Amaronen valmistuksessa kertaalleen käytetyt rusinoituneet rypäleet uudelleen. Tuhdit mutta hapokkaat Ripassot ovat hyvin monikäyttöisiä punaviinejä mm. riistan, juustojen tai pataruokien kaveriksi.

Muunmuassa Vuoden Viinit 2016 -kisassa palkitun Cecilia Beretta Ripasson täyteläisen kehittyneessä maussa aistii kypsää kirsikkaa ja kuivattuja hedelmiä. Uudistunut maskuliininen pullonmuoto sopii hyvin isompaankin käteen.

Roseeta modernille isälle

Kauniin lohenpunainen ja mineraalisen raikas rosee pukee myös suomalaista miestä. Tiesitkö että ’brosé’ on kansainvälinen ilmiö, joka tulee sanoista brother ja rosé. Trendi kuvastaa suuntausta, että roseeviini ei ole enää vain naisten juoma vaan sitä voi nauttia myös miehet.

Roseeviinien kehdosta, Ranskan Provencen alueelta tulee laadukas ja tyylikäs luomuroseeviini Gassier Coteaux d'aix-en-Provence Rosé Sen kuiva ja metsämarjainen maku sopii kaloille, kana- ja kalkkunaruoille sekä seurustelujuomaksi.

Onnea kaikille isille!