Amarula Vanilla Spice – houkutteleva kermalikööriuutuus

Uutuuslikööri Amarulan ystäville! Amarula Vanilla Spice on kermalikööri, jonka valmistuksessa on käytettyä aitoa Madagaskarin vaniljaa, inkivääriä sekä Marula-hedelmää.
Viiniä on kypsytetty 12 kuukauden ajan amerikkalaisessa tammessa ja viini sopii erinomaisesti kellaroitavaksi noin 10 vuoden ajaksi.

Amarula Vanilla Spice Cream on vaniljaisen inkiväärinen uutuuslikööri, joka nautitaan sellaisenaan hyvin viilennettynä tai jäiden kanssa. Se toimii myös kuumissa juomissa kuten kaakao- tai kahvidrinkeissä. Likööri on väriltään valkoinen.

Marula-hedelmiä tuottava puu kasvaa villinä Afrikan päiväntasaajan alapuolisilla tasangoilla. Puu tuottaa satoa kerran vuodessa tammi-maaliskuussa. Paikalliset asukkaat poimivat auringon kypsyttämät hedelmät käsin ja toimittavat ne hedelmien keräilypisteisiin. Hedelmäliha käytetään terästankeissa viinin tapaan ja käymisen aikana hedelmän sokeri muuttuu alkoholiksi.

Tislaamossa hedelmäaines erotetaan nesteestä, joka tislataan. Alkoholi kypsytetään ranskalaisissa tammitynnyreissä kaksi vuotta ennen kuin se sekoitetaan tuoreeseen kermaan ja pullotetaan. 

Marula-puu tunnetaan myös nimellä Elefantti-puu, sillä afrikannorsut käyttävät sen hedelmiä ravintonaan. Amarula Trust on perustettu auttamaan tätä uhanalaista eläinlajia mm. ympäristönsuojelun ja opetusprojektien kautta. 

Amarula Vanilla Spice -kahvikakku

Gluteeniton kuivakakku kuorrutetaan Amarula Vanilla Spice -liköörillä. Herkuttele itse tai anna lahjaksi!