Cazes Roller Muscat-Viognier -uutuusluomuviini on vihreistä vihrein viinivalinta

Cazes Roller Muscat-Viognier on vegaaneille soveltuva, bioodynaamisesti viljelty luomuviini ympäristöystävällisessä hanapakkauksessa.
Cazes Roller Muscat-Viognier

Roller-valkoviini on saanut nimensä linnusta nimeltä 'roller’ eli suomeksi sininärhi.

Tämä kauniista sinisestä väristään tunnettu lintu oli jo kokonaan kadonnut ranskalaisen Cazes-viinitalon tarhoilta, mutta palasi takaisin biodynaamiseen viljelyyn siirtymisestä seuranneen hyönteiskannan lisääntymisen myötä. Lue lisää Cazes-viinitalon siirtymisestä biodynaamiseen viljelyyn.

Biodynaamisesti viljellyistä rypäleistä valmistettu Cazes Roller Muscat-Viognier on maultaan kuiva, raikkaan hedelmäinen ja kevyen kukkaisarominen. 

Tämä seurusteluun sopiva valkoviini käy hyvin myös erilaisten kasvisruokien sekä kalan ja kanan kanssa.

Sama viini myös pienemmässä viinipussissa

Sama viini on saatavilla Alkosta myös näppärässä 1,5 litran viinipussissa.

Vinkki! Laita viinipussi tunniksi pakkaseen ja saat siitä samalla picnic-ruokakoriin pehmeän kylmäkallen, joka mahtuu pieneen tilaan ja muovautuu ruoka-astioiden kylkeen.

Mikä on viinipakkausten hiilijalanjälki?

Alko on tutkinyt viinipakkausten ympäristövaikutuksia ja niiden aiheuttamaa hiilijalanjälkeä. Tutkimuksen mukaan hanapakkauksen hiilijalanjälki suhteessa juomalitraan, 70 g CO² e/l, on pienin nykyisin tarjolla olevista viinien pakkausvaihtoehdoista. Viinipusseilla jalanjälki on 96 g CO² e/l.

Roller-hanaviinissä ei myöskään ole ylimääräistä ympäristökuormitusta aiheuttavaa muovista kantokahvaa, vaan sitä kannetaan pakkauksessa olevasta, sisään painettavasta reiästä.