CHILL OUT® -viinispritzereiden raikas Aperitivo-uutuus ruokakaupoissa

Aperol Spritz on suosittu italialainen klassikko-drinkki, jota nautitaan erityisesti kesäisin. CHILL OUT® on pullottanut alkuperäistä drinkkiohjetta kunnioittaen raikkaan ja matala-alkoholisen Chill Out Wine Spritzer Aperitivo -juomauutuuden näppärään pieneen pullokokoon.
Chill Out Wine Spritzer Aperitivo

Aperol Spritz on Pohjois-Italiasta 1950-luvulta kotoisin oleva aperitiivi-drinkki, joka valmistetaan Aperol-katkerosta, prosecco-kuohuviinistä ja soodavedestä. Se nautitaan yleensä viinilasista appelsiiniviipaleen ja jäiden kanssa.

– Halusimme tuoda kuluttajan saataville valmiin matala-alkoholisen juomasekoituksen, joka kunnioittaa alkuperäistä Aperol Spritz -drinkkiä, mutta Chill Out -viinisarjalle sopivalla rennolla twistillä, kertoo Altian viini-innovaatioista vastaava Markus Hannula

Erilaisia juomaversioita kehitettiin useita kymmeniä ja lopullista reseptiikkaa viilattiin Altian baarimestarin Mikael Karttusen sekä tuotekehitystiimin kanssa. 

Lopputulos on raikas, kauniin oranssi, katkeron ja makeuden sopiva yhdistelmä, jossa sokerimäärä on hyvin lähellä alkuperäistä Aperol Spritz -drinkin ohjetta.

Juomassa maistuu mehukas appelsiini, jonka hedelmäisyyttä tasapainottavat hienosti sekä viinin raikkaus että maustekasvien bitterisyys.

Baarimestari Mikael Karttunen

Chill Out Wine Spritzer Aperitivo nautitaan hyvin viilennettynä, joko suoraan pullosta tai jäitä täynnä olevasta lasista appelsiinisiivun kanssa. – Testaa juoman joukkoon mintunlehtiä, jotka tuovat makuun oman raikkautensa, Mikael vinkkaa – Tai sujauta pullon kaulaan pieni appelsiininlohko.

Italialaiseen tapaan Aperol Spritzin kanssa nautitaan pientä suolaista alkupalaa kuten suolapähkinöitä tai oliiveja. – Pieni napostelu kuuluu aina asiaan, mutta Chill Out Aperitivo toimii mainiosti myös sellaisenaan terassin lämmössä tai illan vietossa, Markus kertoo. 

Mitä Chill Out Wine Spritzer Aperitivo pitää sisällään?

Juomasekoituksessa on alkoholia 5 % ja pullon koko on 275 ml. Tuote on vegaanisesti valmistettu Chardonnay-valkoviinistä, appelsiinin ja katkeron luontaisista aromeista sekä hiilihapotetusta puhtaasta Rajamäen pohjavedestä, jota ei käsitellä kemiallisesti, eikä sitä tarvitse edes suodattaa. Juomassa on sokeria 60 g / litra.

CHILL OUT® on suosittu viinisarja Pohjoismaissa, jonka valikoimasta löytyy 11 viiniä Alkon hyllyiltä. Aperitivo myös Alkon vakiovalikoimasta 10.6.2019 alkaen.

Paahdettua maissikanaa, maissia ja polentaa

Street Gastron maissikanalle sopivat rennot Chill Out -viinit tai Wine Spritzerit.