Codorniu Clasico Sec Cava on Suomen suosituin kuohuviini

Alko julkaisi vuoden 2018 myydyimmät tuotemerkkinsä. Codorniun klassikko-cava nousi upeasti Suomen suosituimmaksi kuohuviiniksi. Katso onko sinun suosikkimerkkisi myydyimpien listoilla!
Codorniu Clasico Sec Cava

Codorniu Suomen suosituin kuohuviini

Suomalaiset rakastavat espanjalaista cavaa ja miksi vaihtaakaan muuhun? Cavan kehittäneen viinitalon klassikkokuohuva Codorníu Clásico Cava Sec nousi vuonna 2018 Alkon myydyimmäksi kuohuviiniksi, mikä kertoo Codorníu-viinitalon tinkimättömästä laadusta.

Cava kuten Codorniu Clasico valmistetaan samalla pullokäymismenetelmällä kuin samppanja.

Lue lisää kuohuviinien eri valmistusmenetelmistä.

Suomalaisten jo 1990-luvun alusta lähtien suosima Ballet Carte Noire Demi Sec nousi kuohuviinilistan neljänneksi ja Balletin kuivempi versio Ballet Carte Noir Brut nousi myös TOP 10 -listalle.

Aidoista mansikoista ja laadukkaasta chileläisestä kuohuviinistä tehty Fresita on edelleen yksi suomalaisten suosituimmista kuohuvista.

Alkossa myytävän 8-prosenttisen Fresita Originalin lisäksi kuluttajat saivat ruokakaupan ostoskoreihinsa myös 5,5-prosenttisen Fresita Strawberryn viime vuoden alkoholilainsäädännön muutoksen ansiosta. Sen myötä Fresitan suosio Suomessa on huippua hipovissa lukemissa.

CHILL OUT® -viinisarjan suosio pysyy korkealla

Hedelmäiset Chill Out Cabernet Sauvignon Australia -punaviini ja Chill Out Chardonnay Australia -valkoviini jatkavat Alkon myydyimpien TOP 10 listalla. Viime vuonna ulkoasuaan muuttaneeseen Chill Out -viiniperheeseen kuuluu yhteensä yhdeksän eri viiniä sekä lisäksi viime vuonna ruokakauppoihin tulleet matala-alkoholiset viinispritzerit.

Kultaa Vuoden Viinit 2018 -kilpailun valkoisten hanaviinien sarjassa napannut Two Oceans Fresh & Fruity White on parantanut sijoitustaan toissa vuodelta sijalle yhdeksän.

Onnea menestyjille!

Lähteenä on käytetty Alkon julkaisemaa Myydyimmät tuotemerkit 2018 -tilastoa

Codorníu

Espanjan Penedèsissä Barcelonan lähistöllä sijaitseva Codorníun viinitila on cavan valmistuksen pioneeri, jonka 450-vuotisesta historiasta löytyy monta mielenkiintoista tarinaa. Viinitalo upeine, historiaa huokuvine kellareineen on jokaiselle kuohuviinin ystävälle lähes pakollinen vierailukohde. Codorníun cavat valmistetaan samalla perinteisellä menetelmällä kuin samppanja ja kaikki talon viinit ovat vegaanisia.