Fresitan kuiva uutuuskuohuviini valkoisista mansikoista

Tervetuloa valkoinen mansikka! Fresita White Strawberries Extra Dry on kuiva kuohuviiniuutuus suosittuun Fresita-sarjaan. Löydät sen Alkoista 12 % -vahvuisena ja ruokakaupoista 5,5 %-vahvuisena.

Fresita White Strawberries Extra Dry

Mansikkainen Fresita Original -kuohuviini sai toukokuussa rinnalleen haalean vaaleanpunaisen värisen valkoisista mansikoista valmistetun Fresita White Strawberries Extra Dry -kuohuviinin, jossa on mukana valkoisen mansikan hedelmälihaa.

Valkoinen Fresita on maultaan ja sokerimäärältään selkeästi kuivempi kuin alkuperäinen makea Fresita. White Strawberriesissä on sokeria vain 20 grammaa litrassa, mikä vastaa normaalin kuivan kuohuviinin sisältämää sokerimäärää. Alkoholia juomassa on 12 % eli pari prosenttia enemmän kuin Fresita Originalissa.

Fresita White Strawberries Extra Dry on maultaan pehmeän hedelmäinen ja sitruksisen kuiva, jossa mansikan maku tulee vienosti esille. Se sopii paitsi sellaisenaan nautittavaksi, myös kalan, simpukoiden, pastan ja jälkiruokien kanssa. 

Fresita on yhdistelmä laadukasta chileläistä kuohuviiniä sekä aitoja marjoja. Se ei sisällä keinotekoisia väriaineita tai aromeja. Käännä hyvin viilennettyä pulloa varovasti kerran ylösalaisin ennen avaamista, jolloin pullon pohjalla oleva marjasose sekoittuu tasaisesti kuohuviinin joukkoon.

Mikä ihmeen valkoinen mansikka?

Valkoinen mansikka ei punastu, vaan muuttuu vihreästä valkoiseksi kypsyessään. Ensimmäiset valkoiset mansikat löydettiin Chilessä 1700-luvulla ja taimia tuotiin myös Eurooppaan muun muassa nautinnollisesta elämäntavastaan kuuluisan Ranskan kuningattaren Marie Antoinetten hoviin.

Valkoisista mansikoista risteytettiin nykyiset eurooppalaiset punaiset mansikat. Valkoisen mansikan taimisto ei tuota yhtä isoa satoa kuin punaisen, mutta valkoiset mansikat saavat värinsä takia olla paremmin rauhassa linnuilta. 

Valkoiset mansikat ovat makeampia kuin punaiset mansikat ja niitä on monia eri lajikkeita aivan kuten punaisiakin. Jotkut valkoiset mansikkalajikkeet puolestaan maistuvat ananakselle ja niitä kutsutaan sen vuoksi nimellä Pineberry. Jotkut mansikalle allergiset sietävät valkoista marjaa paremmin kuin punaista.