Gibier Bordeaux Rouge 2014 on riistan ja tummien liharuokien punaviini

Tunnetun Bordeaux-tuottaja Château Liversanin riistaviini on klassinen Haut-Médoc -rypälesekoitus, jota on kypsytetty 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Cru Bourgeois -luokituksen saanut viini on erinomainen kumppani riistalle ja tummille liharuoille.
Gibier viinin etiketti

Gibier Bordeaux Rougen tuoksu on syvä ja monimuotoinen. Siitä voi löytää mustaherukkaa, mustikkaa, tummaa kirsikkaa, hentoa kukkaisuutta sekä mausteisuutta ja mietoa savuisuutta. Maku on täyteläinen, raikas sekä marjaisen hedelmäinen.

Viinin tanniinit ovat vielä ryhdikkäitä, mutta pullokypsytys on jo hieman pyöristänyt niitä. Jälkimaku on pitkä ja ryhdikäs.  

Bordeaux’n Haut-Médocissa sijaitsevan Château Liversanin tuottama viini on saanut arvostetun Cru Bourgeois -luokituksen, jonka saa vuosittain noin 240-250 Médocin viiniä.

Vuosi 2014 oli erittäin hyvä satovuosi Haut-Médocissa (Wine Spectator 93 pistettä) ja erityisesti sopivan lämmin ja kuiva syys-lokakuu nostivat sen loistoonsa. Vuosikerran 2014 viinejä voi yleisesti kuvailla sanoilla aromaattinen, raikas, selkeä sekä tumman marjainen ja hedelmäinen. 

Viinin nimi Gibier tarkoittaa suomeksi riistaa. Se on saatavilla Alkon tilausvalikoimasta 11.11.2019 lähtien.