Hanasaaren ravintola Johannes avaa ovensa joulupöytään, tervetuloa!

Espoon Hanasaaressa suomalais-ruotsalaisen kulttuurikeskuksen yhteydessä sijaitseva ravintola Johannes jatkaa suosittua ruotsalaista jouluperinnettä. Tutustu mitä keittiöpäällikkö Lukas Hemnell on kattanut herkkuja notkuvaan joulupöytään ja varaa paikkasi kattaukseen.
Hanasaaren ravintola Johannes avaa ovensa joulupöytään, tervetuloa!

Hanasaaren runsas ruotsalainen joulupöytä notkuu kotitekoisista herkuista ja sesongin klassikoista. Idyllinen miljöö ja herkullinen ruoka saivat viime jouluna suuren suosion ja kattausten määrää onkin lisätty tänä vuonna. 

Joulupöytä on avoinna kaikille hyvän ruoan ystäville keskiviikosta 12.12. alkaen perjantaihin 21.12. saakka. Arkena kattausajat ovat klo 11.30 ja 13.00 ja lauantaina 15.12. klo 11.30, 12.00, 13.30 ja 14.00 etukäteispöytävarauksella. Lisäksi joulupöytä on tarjolla päivällisenä tilauksesta yl 30 hengen ryhmille koko joulukuun ajan.

– Ruotsalainen joulupöytä eroaa suomalaisesta eniten runsaan alkuruokapöydän kala-annosten määrässä. Meillä mereneläviä on tarjolla kylmässä alkupalapöydässä peräti kymmenen eri vaihtoehtoa niin sillin, siian, mätien, rapujen ja muiden herkkujen ystäville. Ruotsalaisille silli erilaisilla maustevariaatioilla on tärkeä, sillit on myös valmistettu makeammiksi kuin Suomessa perinteisesti. Perinteistä maalaispateeta, ankanmaksaterriiniä ja joulukinkkua emme myöskään ole unohtaneet.

Ruotsalainen joulupöytä

Ruotsalainen joulupöytä eroaa suomalaisesta eniten runsaan alkuruokapöydän kala-annosten määrässä.

Lämpimän ruoan pöydästä löytyvät ruotsalaisittain tärkeät lihapullat sekä joulumakkara erilaisten lisukkeiden kera. – Jälkiruokapöydän valikoimasta kannattaa ehdottomasti maistaa Ruotsissa jouluna suosittua Ris á la Malta -riisipuurovanukasta.

Glögi ja viinit täydentävät ruokaelämyksen

Pitkä joululounas aloitetaan tietenkin lasillisella lämmintä glögiä. Ruotsalaisten, ja yhä usemman suomalaisenkin, rakastama glögiklassikko on Blossan punaviiniglögi. – Ruotsalaiseen joulupöytään kuuluvat oleellisena osana akvaviitti-snapsit, joita on tapana nauttia kalaruokien kanssa. Niiden lisäksi ruokia täydentävät espanjalaisen Raimat-viinitalon hedelmäinen puna- ja valkoviini, Lukas kertoo.

Koe samalla uusi taidenäyttely

Tutustu hyvän ruoan ja juoman lomassa taiteeseen – Ruotsin arvostetuimpiin näyttelijöihin kuuluvan Mikael Persbrandtin maalauksia on esillä Hanasaaren galleriassa loppuvuoden ajan. Into the Woods on Mikael Persbrandtin kaikkien aikojen ensimmäinen näyttely Suomessa, ja se sisältää sekä aiemmin valmistuneita että täysin uusia töitä. Persbrandt tunnetaan näyttelijänä kenties parhaiten roolistaan suositussa ruotsalaisessa rikossarjassa Beck.

Ravintola Johanneksen viereisessä salissa sijaitseva galleria on avoinna 28.11.2018 - 27.1.2019 joka päivä klo 10-20 ja sinne on vapaa pääsy. Lue lisää näyttelystä.

Välkommen och julmysa med oss!

Katso joulupöydän koko valikoima.

Ravintola Johanneksen ruotsalainen joulupöytä, lounaskattaukset:

la 15.12. klo 11.30, 12.00, 13.30 ja 14.00
ke 12. - pe 21.12. klo 11.30 sekä 13.00

joululounas 52 € / hlö
joulupäivällinen 62 € / hlö (ryhmille etukäteisvarauksella)

Varaa sähköpostitse tai puhelimitse

myyntipalvelu@hanaholmen.fi
p. 09 4350 2411
Hanasaarenranta 5, Espoo
Hanasaareen pääsee helposti Länsiväylää pitkin.

Varaa pöytä sähköpostitse