Jännittävä uutuusviini 19 Crimes Red kertoo Australian historiasta

Kansainvälisesti palkittu 19 Crimes -viinikonsepti perustuu tositarinaan nyky-Australian historiasta ja maahan tuoduista siirtolaisista. Englantilaisia ja irlantilaisia karkotettiin 1700-1800 –luvuilla kaikkiaan 19 eri rikoksen perusteella Australiaan. He aloittivat perille päästyään uuden elämän siirtolaisina. 19 Crimes -viini kunnioittaa heidän usein traagistakin elämäntarinaa.
Jännittävä uutuusviini 19 Crimes Red

Viinisarjasta rantautuu Suomeen ensimmäisenä 19 Crimes Red Blend -viini, joka löytyy Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä 26.3.2018 alkaen. Viinin etiketissä kuvattu John O´Reilly oli irlantilaissyntyinen runoilija, joka pidätettiin kapinan lietsomisesta vuonna 1866. Hänet tuomittiin 20 vuoden orjuuteen Australian Bunburyssä sijaitsevaan rangaistussiirtokuntaan, jossa O´Reilly ajautui romanttiseen suhteeseen poliisikonstaapelin tyttären kanssa.

Suhde päättyi huonosti, mutta Johnin kohtalona ei ollut viettää elämäänsä yhdessä paikassa. Hän teki vankina ollessaan sopimuksen katolisen papin kanssa, joka auttoi Johnia uskaliaan pakosuunnitelman kanssa. John Boyle O´Reillyn tarina ilmentääkin mitä parhaimmalla tavalla Australian historiaa.

Nauti grilliruoan kaverina

Keskitäyteläinen ja marjaisan aromikas 19 Crimes Red Blend on helposti lähestyttävä punaviini. Sen jäännössokeria sisältävässä maussa voi aistia tummaa marjaa ja  hentoa vaniljaisuutta. Suutuntuma on pyöreä ja viinin jälkimaussa on havaittavissa hienoisia suklaan aromeja ja seetrin mausteisuutta.

19 Crimes Red Blend sopii hyvin grilliruokien, tuhdimpien pastojen ja erilaisten liharuokien kanssa, tai sellaisenaan nautittuna.

Löydät viinin Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä. Voit tarkistaa myymäläsaatavuuden Alkon sivuilta.

19 Crimes -viinipullojen korkkeihin on merkitty yksi 19 rikoksesta, joista seurasi armotta karkoitus ja pitkä merimatka kohti Australiaa. Tutustu, mistä 19 rikoksesta Australiaan saatettiin aikoinaan karkoittaa.

Artikkeliin liittyen