Joulun lahjaviinivinkit

Mitä viinilahjaksi ystävälle, naapurille tai puolisolle? Kurkkaa herkulliset vinkit.
Joulun lahjaviinivinkit

Naapurille

Toimivat naapurisuhteet ovat tärkeitä. Siksi hyvä viini kertoo enemmän kuin tuhat sanaa taloyhtiön talkoissa. Hienostuneelle naapurille kannattaa valita tyylikäs ranskalainen Laroche Petit Chablis -valkoviini. Tai mehevän täyteläinen eteläafrikkalainen Nederburg Edelrood -punaviini. Molemmat viinit löytyvät Alkosta jouluisissa lahjapakkauksissa.

Rakkaallesi

Hurmaa rakkaasi romanttisella kuohuvalla: joko eteläafrikkalainen Pongrácz Brut tai Espanjan perinteikkäimmän cava-talon luomukuohuva Anna de Codorníu Brut.

Nederburg Edelrood -punaviini
Mehevän täyteläinen eteläafrikkalainen Nederburg Edelrood -punaviini löytyy Alkosta jouluisessa lahjapakkauksessa

Ystävälle

Muista aitoa ystävää aidoista mansikoista valmistetulla Fresita Christmas Spice Edition -kuohuviinillä. Tämän kausikuohuviinin pohjana on aidoista mansikoista valmistettu Original Fresita, jota on maustettu hyppysellisellä aitoja jouluisia mausteita kuten kanelia, kardemummaa ja neilikkaa.

Jos haluat hemmotella ystävääsi luksuksella, valitse jokaisen Bond-tytön/agentin lempisamppanja Bollinger Special Cuvée. Ja koska hän on paras ystäväsi niin hän tietysti jakaa samppanjan kanssasi!

Viinien ja sisustuksen ystävälle

Kaunis puinen viinilaatikko on toivottu lahja niin viinien kuin sisustuksenkin ystäville. Kuudesta pullosta toscanalaista Ruffino Chiantia riittää myös joulun jälkeen nautittavaksi esimerkiksi pastan ja antipastin kanssa. Ja kun viinipullot ovat tyhjät, tyylikäs ja kestävä puulaatikko ilahduttaa esimerkiksi yöpöytänä tai maustelaatikkona.

Viininharrastajalle tai yrityslahjaksi

Sijoita ystäväsi viiniharrastukseen tai muista tärkeitä yhteistyökumppaneita arvokkaammalla viinilahjalla. Toscanan auringon alla kypsyneistä sangiovese-rypäleistä valmistettu ikoniviini Ruffino Modus kestää useammankin vuoden säilytyksen.

Valkoviinin ystävää ilahduttaa ranskalainen klassikko-chablis Domaine Laroche Chablis 1er Cru Les Vaudevey -valkoviini. Se on saatavilla Alkosta tyylikkäässä joulun lahjapakkauksessa.

Poron sisäpaistia & paistettua puikulaa

Keittiöpäällikkö Ari Ruoho: ”Litistetty ja voissa paistettu puikulaperuna täydentää talven juhlaruokaa, mehevää poron sisäpaistia. Murean lihan kruunaa rotevan täyteläinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon.”

Glögipannacotta

Tämä herkullinen glögillä kruunattu ja kookosmaidosta valmistettu pannacotta maistuu talven jälkiruokana. Katso resepti Hanna Stoltin uusimmasta ruokakirjasta VEGE Talvi.