Juhlat kaupungissa -menu nostaa esiin nykypäivän ruokatrendejä

Huippukokki Arto Rastas suunnitteli Suomen itsenäisyyden juhlavuoden virallisille Wine Gallery Suomi 100 -viineille herkulliset juhlamenut. Tutustu Juhlat kaupungissa -menun nykypäivän ruokatrendeihin ja järjestä ikimuistoiset juhlat.
Juhlat kaupungissa -menu nostaa tämän hetken ruokatrendejä

Wine Gallery Suomi 100 -viinien etikettejä kuvittavat Tove Janssonin vuonna 1947 maalaamat freskot Juhlat maalla sekä Juhlat kaupungissa. Freskojen teemat antoivat myös inspiraation kahdelle erilaiselle menulle, jotka kunnioittavat sekä 1900-luvun alkupuolen että tämän päivän suomalaista ruokakulttuuria ja -trendejä.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Arto Rastas yhdisti viinisarjan samppanjan sekä Ranskan Bordeauxista tulevan valko- ja punaviinin suomalaisiin raaka-aineisiin ja kehitti kullekin viinille sopivan ruokalajin. Juhlat kaupungissa -menu on saanut inspiraationsa vuoden 2017 suomalaisesta ruokakulttuurista.

Lähellä tuotetut ja laadukkaat raaka-aineet ovat ehdottomasti tämän päivän trendi. – Kotimainen kala on monipuolinen raaka-aine ja lähiruokaa parhaimmillaan, Arto hehkuttaa, oma kalasuosikkini on ehdottomasti kuha ja se nautitaan Juhlat kaupungissa -menussa raakakypsytettynä suolassa. Kuha onkin nappivalinta Bordeaux'sta tulevalle Wine Gallery -valkoviinille, joka on valmistettu Sauvignon Blanc ja Semillon-rypälelajikkeista.

Kotimainen riista sekä poro ovat kuuluneet aina suomalaisen ruokakulttuurin peruspylväisiin. Juhlat kaupungissa -menussa herkutellaan paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa. Ruokaa täydentää ryhdikkään tanniininen punaviini Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Rouge. Kasviksia ei ole suinkaan unohdettu, vaan esimerkiksi trendikäs sydänsalaatti on nostettu alkupalojen päärooliin. – Kannustan suomalaisia syömään yhä enemmän kasviksia, vaikka niiden kulutus onkin noussut huimasti viime vuosikymmeninä, Arto vinkkaa.

Juhlat kaupungissa -menu

Kolme suupalaa alkuun

Wine Gallery Suomi Finland 100 Champagne Brut

 

Suolattua kuhaa, tilli-piimävinaigrettea ja pikkelöityä kurkkua

Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Blanc

 

Paahdettua poronfileetä, suolakuoressa kypsennettyjä juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

Wine Gallery Suomi Finland 100 Bordeaux Rouge

 

Menu päätetään kahvilla ja Suomi 100 -henkisellä digestiivillä.
 

Arvostetaan suomalaista ruokakulttuuria

Arto on myös suunnitellut yhdessä kollegansa Kim Palhusin kanssa Suomen ulkoasiainministeriölle maamme satavuotisjuhlan nimikkomenun, jota tarjoillaan juhlavuoden aikana Suomen ulkomaanedustustoissa. – Meidän suomalaisten kannattaa ehdottomasti arvostaa omaa ruokakulttuuriamme, vaikka se onkin melko nuorta moniin muihin maihin verrattuna. Kansallisylpeyksiämme, kuten jokamiehen oikeudella kerättyjä marjoja ja sieniä, kadehditaan muualla maailmassa.

Nostetaan yhdessä malja satavuotiaalle Suomelle!
Nostetaan yhdessä malja satavuotiaalle Suomelle!
Wine Gallery Suomi 100 on viinisarja, joka sopii kaikille suomalaisille. Siihen kuuluu Suomen itsenäisyyden juhlavuotta juhlistava samppanja sekä valkoviini ja punaviini Ranskan Bordeaux'sta. Viinivalintojen takana on 12 viinien asiantuntijaa, joiden tehtävänä oli valita sokkotastingissa paras viini useista vaihtoehdoista.

Juhlat kaupungissa - Kolme suupalaa alkuun

Trendikäs sydänsalaatti on nostettu Juhlat kaupungissa -menun alkupalojen päärooliin. Suupalojen kanssa nautitaan tietenkin virallista Suomi 100 -samppanjaa.

Suolattua kuhaa, tilli-piimävinaigrettea ja pikkelöityä kurkkua

Monipuolinen kuha on keittiömestari Arto Rastaan ehdoton kalasuosikki. Se maistuu Juhlat kaupungissa -menun ensimmäisenä pääruokana Wine Gallery Suomi 100 -valkoviinin kanssa.

Paahdettua poronfileetä, juureksia ja tummaa fenkolinsiemenkastiketta

Juhlat kaupungissa -menussa herkutellaan paahdetulla poronfileellä fenkolinsiemenkastikkeen kanssa. Nautintoa täydentää ryhdikkään tanniininen punaviini Wine Gallery Suomi 100.