Katso altialaisten kuohuviinisuosikit

Millaisissa tilanteissa nautit kuohuviiniä, ja miksi juuri tämä viini on suosikkisi? Tutustu altialaisten vinkkeihin kevään ja kesän juhliin!
Katso altialaisten kuohuviinisuosikit

Kaikki nämä kuohuviinit on valmistettu ns. perinteisellä kuohuviinimenetelmällä, jossa kuplat syntyvät toisen käymisen aikana pullossa. Aivan kuten samppanjassakin!

Mikä näistä tyylikkäistä juomista sopisi sinulle?

Pongrácz Rose Brut

Noora, Senior Brand Manager

Nautin kuohuviiniä useimmiten hyvien ystävien seurassa, kun kokoonnutaan yhteen tai juhlistamaan milloin mitäkin tilannetta.

Erittäin miellyttävän makuinen ja kauniin värinen Pongrácz Rose on ollut jo useamman vuoden ehdoton suosikkini. Se on helppo juotava vaativampaankin makuun.

Kiinnostuin juomasta alunperin valmistusmenetelmän takia ja juomassa onkin ihanat pienet kuplat, jotka tekevät mukavan suuntuntuman. Kaunis pullo sopii myös erinomaisesti tuliaiseksi.

Anna de Codorníu Brut Organic

Tarja, Sourcing and Logistics Director

Kun ystävien kanssa tavataan – oli se sitten kotona tai kaupungilla – on ensimmäinen lasillinen miltei aina kuplivaa. Kuplat on suorastaan pakollisia, jos on syytä juhlia jotain erityistä ja aina löytyy erityisiä syitä. 

Olen cavojen ystävä, ja mitä kuivempi maku sen parempi. Tämä Anna on mukavan pirtsakka ja sitrushedelmäinen. Todella hyvä maljajuoma, mutta sopii mukavasti myös pikkunaposteltavien kanssa. Lisäksi plussaa, että Anna cava on luomua.

Faustino Cava Extra Seco

Mikko, Logistics Business Controller

– Nautin kuohuvaa yleensä ystäviä tavatessa, ja myös vaimoa hemmotellessa.

Faustino cavan maku on kuohuviiniksi raikas ja se sopii hyvin niin alkumaljaksi kuin ruuan kanssa. Juurikin joimme sitä vuohenjuustosalaatin sekä parsan kanssa. Myös monet ystäväni tykkäävät Faustinon mausta.

Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut

Kimmo, Key Account Manager

– Kuplat kuuluvat kaikkiin juhliin ja ystävien kanssa nautittavaksi. Tämä Barcelona cava on myös varma ja tyylikäs tuliainen.

Pullon ulkoasu on kiinnostava tarina Barcelonan arkkitehtuurista, ja raikas sisältö ja hinta on todella kohdillaan. Suosittelen myös vierailua Codorniun viinitilalla, sen voi kivasti yhdistää Barcelonan kaupunkilomaan. Ehkä hienoin viinitila missä olen käynyt!

*

Löydä omasi Alkon valikoimasta

Barcelona cavan löydät parhaiten Alkon verkkokaupasta sekä valikoiduista myymälöistä. Muut kuohuviinit kuuluvat useiden Alkon myymälöiden valikoimaan. Voit tarkistaa saatavuuden klikkaamalla Alkon logoa viinin kohdalta.