Katso kesän 6 kiinnostavinta viiniuutuutta

Mitä lasiin tänä kesänä? Altian viinivalmentaja Tatu Torikka listasi kuusi suosikkiaan kesän uutuusviineistä. Katso vinkit joka makuun!
Kesän kiinnostavimmat uutuusviinit

Vain luonnonsulfiitteja sisältävä luomupunaviini

John Wine
Hinta Alkossa 14,98 €

Biodynaamisesti valmistettuun mehevään luomupunaviiniin ei ole lisätty sulfiitteja. Mehevän hilloinen eteläranskalainen viini sopii esim. grillatulle lihalle sekä erilaisille tapaksille ja antipastille.

- Jos mahdollista, suosittelen viinin dekantoimista, sillä viini on suodatettu vain kevyesti, Tatu vinkkaa

Etiketti kertoo tarinan appin avulla

19 Crimes Red
Hinta Alkossa 12,48 €

Jännittävä viinisarja 19 Crimes kertoo Australian historiasta ja maahan 1700-1800 -luvuilla karkotetuista englantilaisista rikollisista. Tutustu John O'Reillyn tarinaan lataamalla Living Wine Label sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta.

Keskitäyteläinen ja marjaisan aromikas viini on helposti lähestyttävä ja sen jäännössokeria sisältävässä maussa aistii tummaa marjaa. Nauti grilliruokien, tuhdimpien pastojen ja liharuokien kanssa, tai sellaisenaan. Katso karitsanvartaiden ohje.

- Ensimmäinen kerta kun olen törmännyt puhuvaan etikettiin, tästä viinistä riittää juttua grilli-iltaan!

Living Wine Label sovellus
Lataa Living Wine Label sovellus puhelimeesi App Storesta tai Google Playsta, osoita etikettiä ja katso kun John O'Reilly kertoo tarinansa.

Rose on varma kesän merkki

Esprit Gassier
Hinta Alkossa 14,98 €

Ihastuttava kesäuutuus tulee Ranskan Provencesta, joka on kiistaton roseviinien mekka. Kuiva, eksoottisen hedelmäinen ja kevyen mausteinen rose toimii mainiosti kana-, kala- ja kasvisruokien kanssa.

Roseviinien suosio kasvaa Suomessa jatkuvasti, Ranskassa juodaan jo roseeta enemmän kuin valkoviiniä.

Myös miehet valitsevat yhä useammin vaaleanpunertavan vaihtoehdon.
Viinivalmentaja Tatu Torikka

Matala-alkoholinen uutuus suosikkikuohuviiniltä

Fresita 5,5 %
Hinta ruokakaupoissa n. 9,95 €

Fresita on yksi Suomen tunnetuimmista kuohuviineistä, jonka kulmakiviä ovat laadukas kuohuviinipohja ja aidot, käsin poimitut mansikat. Matala-alkoholinen uutuus Fresita 5,5 % sisältää jopa 30 % vähemmän sokeria kuin alkuperäinen Fresita. Uutuus on saatavilla kattavasti mm. K- ja S-ryhmän myymälöissä.

- Muista viilentää Fresita tarpeeksi hyvin, jotta se ei kuohu pulloa avatessa. Fresitasta saa myös todella hyviä ja raikkaita kesäisiä drinkkejä ja booleja. Katso herkulliset ohjeet.

Pullo kuin timantti 

GEM Blanc 
Hinta Alkossa 12,98 €

Uutuusvalkoviini Ranskasta on kuiva, raikkaan hapokas ja tasapainoinen. Nauti kevyen sitruksinen viini vaaleiden kalaruokien ja salaattien kanssa tai sellaisenaan. Pullomuoto muistuttaa nimeään, sillä GEM tarkoittaa jalokiveä. Pullossa on lasinen korkki, joka on helppo sulkea ja avata uudelleen.

- Huolettoman raikkaat valkoviinit sopivat hyvin rentoon kesän viettoon. Laita kaunis kulho täyteen jäitä ja pullo pysyy siinä viileänä pitkään.

GEM viinit Ranskasta
GEM-viinisarjasta löytyy valkoviinin lisäksi myös GEM Rosé. Hinta Alkossa 12,98 € / plo.

Hanaviini ja tarjoilukarahvi samassa paketissa

Laroche Syrah Grenache Organic L
Hinta Alkossa 29,99 € (2,25 l hanapakkaus + 37,5 cl tarjoilupullo)

Ranskalainen luomupunaviini on kesän mehevän täyteläinen mökkituliainen. Lahjapakkauksessa on 2,25 litran hanapakkauksen lisäksi näppärä 37,5 cl:n lasinen tarjoilupullo, josta tulee sopivasti kaksi lasillista. Runsas, pehmeä ja aromikas viini on maultaan marjaisa ja mausteinen ja sopii erilaisten liharuokien kaveriksi.

Valmis lahjapakkaus on kätevä kesätuliainen vaikkapa mökille. Löydät viinin varmimmin Alkon verkkokaupasta, josta voi tilata sen lähimpään myymälään koti- tai mökkipaikkakunnalle tai tarkistaa Alkon myymälöiden hyllysaatavuuden.

- Laroche-viini sopii moneen makuun, joten se on turvallinen valinta viemisiksi, Tatu vinkkaa