Katso Marja Hintikan kesävinkit rentoon mökkiruokailuun ja juomiin

Juontaja Marja Hintikka rakastaa mökkeilyä. Mikä on perheen perinteinen grilliherkku ja mitkä makucombot maistuvat tänä kesänä?
Marja Hintikka

– Mökkeily on minulle kuin toinen maailma hyvin hektisen ja hypersosiaalisen arjen vastapainona, Marja kertoo rakkaasta Kanta-Hämeessä järven rannalla sijaitsevasta mökistään.  

– Siellä on aina vapautunut ja rento fiilis. En missään tapauksessa koe mökkiä työleirinä, vaan siellä saa puuhailla pihahommia perheen kanssa. Se on suorastaan terapeuttista! Varsinkin tänä kesänä tulen viettämään erityisen paljon aikaa mökillä lasteni ja mieheni Ile Uusivuoren kanssa.

Ruoka ja juoma ovat suuressa roolissa Marjan mökillä. – Välillä ruoan laittamiseen menee koko päivä, ja saa mennäkin, sillä kesäkeittiössämme kokkailu ei tunnu lainkaan työläältä, Marja naurahtaa.

– Grillaamme todella paljon, ja mieheni Ile toimii grillivastaavana. Naudan entrecôte on todella helppo suosikkigrillattavamme ja pihvien kylkeen teemme maailman helpoimman kastikkeen sinihomejuustosta, kermasta ja pippurista.

Marja Hintikka ja Two Oceans -viinit

Marja kokeili erilaisia makucomboja Two Oceans -viinien kanssa.

– Erilaiset salaatit ovat myös suosikkejamme, sillä usein kuumalla kelillä tekee mieli vain salaattia. Halloumi-mansikkasalaatille teen vähän makean viikuna-balsimicopohjaisen kastikkeen, jossa on hunajaa ja öljyä. Se toimii hyvin hedelmäisen Two Oceans Chenin Blanc Fairtrade -valkoviinin kanssa.

– Aika paljon teemme helppoa ja yksinkertaista ruokaa, mutta välillä voi myös kokeilla. Vähän villimmästä salaatticombosta löytyy vesimelonia ja sinihomejuustoa.

– Siika on kaloista suosikkini, erityisesti itsetehty graavisiika roseepippurilla. Sitä nautimme useimmiten sellaisenaan uusien perunoiden kanssa. Siian herkkä maku toimii myös chenin blancin kanssa, sillä viini ei ole liian voimakas ja täydentää kivasti myös uusien perunoiden hieman pähkinäistä makua.

Muista aina mökkituliaiset – mieluummin överit kuin vajarit

– Ystävien kutsuminen mökille tuntuu erikoisluksukselta tämän kevään jälkeen. Meillä on iso aitta, jonne mahtuu isompikin perhe ja vietämme yhdessä aikaa ulkona, Marja kertoo. 

– Mökille pitää aina muistaa viemiset ja viini on siihen erinomainen valinta. Boksiviini ja sille kaunis teline on tervetullut mökkituliainen. Haluamme kierrättää kaiken, ja hanaviinin pahvilaatikko sopii saunan kiukaassa poltettavaksi. Hanaviineissä on myös pienempi hiilijalanjälki kuin perinteisissä lasipulloissa. 

Värikkäät ja maukkaat bruschettat

Kokki Louise Merus'n värikkäät alkupalaleivät vievät kielen mennessään. Onko suosikkisi sieni-aprikoosi vai papu & peppadew-paprika bruschetta? Nauti rentojen Two Oceans -viinien kanssa.

Dukkah-kana korianterikastikkeella

Grillattu kana maistuu niin valko- kuin punaviinin kanssa. Dukkah-mauste on pohjoisafrikkalainen mausteseos, jota voi käyttää mihin ruoanlaittoon vaan.