Katso rapujuhlien neljä suosikkiviiniä

Rapujuhlien viettoon on monta tapaa. Voit tehdä hienon juhlaillallisen tai rennon illanvieton – valitse omiin rapujuhliisi sinulle parhaiten sopiva viinivaihtoehto.
Katso rapujuhlien kolme suosikkiviiniä

Melko miedon makuisten, mutta tillillä maustettujen rapujen seuraan sopivat parhaiten aromikkaat ja hapokkaan hedelmäiset valkoviinit.

Usein parhaimpina rapuviineinä pidetään Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettuja valkoviinejä tai mineraalisia Chablis-viinialueen valkoviinejä Ranskasta. Juhlaillallisen tunnelmaan sopii myös laadukas cava-kuohuviini tai samppanja.

Valitse omaan juhlaasi sopiva rapuviini

Edukkaampi mutta laadukas

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc on raikas ja hyvin hedelmäinen valkoviini Etelä-Afrikan palkituimmalta viinitalolta. Kuivassa maussa tulee esille herukan aromeja ja sitrusta.

Viini-lehti on antanut arviossaan Nederburg-viinille neljä tähteä eli se on harmoninen ja laadultaan erinomainen.

Rapujuhlien kruunaajat

Laroche Chablis on äyriäis- ja kalaruokien klassikko! Ranskan Burgundissa sijaitseva Chablis’n viinialue on tunnettu elegantin mineraalisista, vain Chardonnay-rypäleestä valmistetuista valkoviineistään.

Hyvässä Chablissa pystyy tuoksuttelemaan meren tuoksua ja se sopii raikkaaan kuivana viininä hyvin rapujen samantyyliseen makumaailmaan.

Ranskan Chablis’n viinialue on tunnettu mineraalisista valkoviineistään, joita pidetään klassisina kala- ja äyriäisviineinä.

Bründlmayer Riesling Steinmassel on tyylikäs itävaltalainen laatu-Riesling vaativaankin makuun. Useasti palkittu, raikkaan tasapainoinen ja mineraalisen kuiva viini tuo esille eksoottisten hedelmien aromeja.

Kuplien ystävälle luomucavaa

Anna de Codorniu Brut Organic on erittäin kuiva ja tasapainoinen espanjalainen luomucava. Sen pirteähappoinen ja hedelmäinen maku on aavistuksen pähkinäinen. 

Codorniun cavat ovat vegaanisia eli niiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia viinin kirkastamisessa.

Psst! Viinit kannattaa jäähdyttää hyvin ja säilyttää coolerissa jäiden joukossa, sillä rapuja käsiteltäessä juomat lämpiävät lasissa nopeasti.

Rapuja Savoyn tapaan

Kesäiltojen hämärtyessä on aika kutsua hyvät ihmiset koolle rapukesteihin. Näin keität kotimaiset jokiravut oikeaoppisesti.