Syksyn sienisaalis ansaitsee arvoisensa viinin. Kurkkaa alta herkulliset viini+sieniruoka yhdistelmät tatille, kantarellille ja suppilovahveroille.
& voissa paistetut herkkutatit
Sienten kuningas tatti vaatii parikseen valkoviinien kuningattaren – hunajaisen rieslingin Ranskan Alsacesta.
Erittäin tyylikäs ja runsas Riesling-klassikko Trimbachin perinteikkäältä viinitalolta yhdistää maussaan mineraaliset aromit ja kypsän hedelmäisyyden. Viinin raikas hapokkuus taittaa hyvin voin rasvaisuutta eikä peitä alleen herkkutatin aromeita.
& suppilovahverot muhennoksessa, piirakassa tai risotossa
Jos etsit erityisen hyvää ruoan ja viinin yhdistelmää, kannattaa valmistaa sienirisottoa runsasmakuisesta sienestä kuten suppilovahverosta. Italialaisen risoton seuraksi sopii - naturalmente - italialainen viini.
Keskitäyteläinen, kypsän kirsikkainen ja mukavan hapokas Chianti-punaviini tukee suppilovahveron runsautta, muttei ole liian täyteläinen viini sieniruoille.
Ruffinon tunnistat sen ikonisesta etiketistä. Näppärän kokoisesta 37,5 cl:n pullosta tulee sopivat annokset kahdelle hengelle.
Katso tästä sienirisoton ohje.
& kantarellirisotto tai -muhennos
Saitko saaliiksi kantarelleja? Ne maistuvat erittäin hyvin risoton joukossa. Katso täältä resepti.
Australialaisen Chardonnay-valkoviinin kypsä hedelmäisyys toimii täyteläisen sienirisoton kanssa. Aavistuksen paahteinen ja kuiva Chardonnay ei jätä alleen kantarellin hentoista makua.