Kesäloman helpot & herkulliset mökkiviinit

Eri kokoiset ja muotoiset hanaviinit ovat rento ja helppo valinta mökille ja kesänviettoon. Poimi 6 suositusta niin valko- puna- kuin roseeviinin ystävälle!
Kesäloman helpoimmat mökkiviinit

Hanapakkauksen etu mökkiläiselle on kätevän kuljettamisen lisäksi avatun pakkauksen käyttöikä. Hanapakkauksessa pussi ja hana on valmistettu niin, ettei tyhjiöpakattuun pussiin pääse ilmaa pilaamaan viiniä. Näin avattu viinipakkaus säilyy viileässä hyvänä jopa neljä viikkoa, kun avattu pullo vain muutaman päivän.

Nappaa mökille rennot viinivinkit ruokasuosituksineen

Valko- ja roseeviinit

Matua Sauvignon Blanc 1,5 litran hanapakkaus
23,75 €

Nauti raikas valkoviini savustetun tai graavatun kalaruoan kanssa tai kesäisenä aperitiivina. Ryhdikäs ja kuiva maku on kevyen yrttinen ja herukkainen.

Two Oceans Pinot Grigio 1,5 litran hanapussi
16,99 €

Herkuttele hedelmäisellä valkoviinillä kana- ja kasvisruokien kanssa. Kuiva ja runsas maku on aavistuksen päärynäinen.

Vinkki! Hyödynnä viini monipuolisesti ja valmista siitä raikkaan trendikäs drinkki illanviettoon tai terassilla nautiskeltavaksi. Katso ohje.

viinidrinkin kuva

Auringon silta on matala-alkoholinen viinipohjainen raikas drinkki.

Chill Out Delicate & Fruity Shiraz Rosé 3 litran hanapakkaus
29,99 €

Puolikuiva roseeviini sopii hyvin mausteisille ruoille, grillatun kanan ja tuhdimpien salaattien kanssa sekä sellaisenaan nautittuna. Raikas ja marjaisa maku on aromikkaan hedelmäinen. Katso paahdetun maissikanan resepti.

Chill Out -hanapakkauksissa on kätevä repäisynauha, jolla kartonkilaatikon saa helposti auki, muovisen viinipussin ulos ja lajittelu on helppoa.

Punaviinit

Inception Deep Layered Red 2 litran hanapakkaus
23,98 €

Keskitäyteläinen ja pehmeän hedelmäinen punaviini sopii grillatun, mausteisen kanan tai possunribsien kanssa. Hieman tavanomaista korkeampi sokeripitoisuus ja matalat tanniinit tekevät viinistä helposti nautittavan. Tarjoile aavistuksen viilennettynä.

Lindeman's Bin 50 Shiraz 3 litran hanapakkaus
35,99 €

Täyteläisen mehevä punaviini toimii grillattujen karitsan- tai porsaankyljysten kanssa barbeque-kastikkeen kera. Keskitanniininen ja mausteinen suosikkiviini sopii moneen makuun. Katso grillivartaiden ohje. 

Vinkki! Löydät Lindemans Shiraz -viinin Alkoista myös 75 cl:n pullossa.

Raimat Abadía Cabernet Sauvignon Tempranillo 3 litran hanapakkaus 
35,28 €

Tyylikkään täyteläinen espanjalainen punaviini sopii grillatun entrecoten ja lampaankyljysten kanssa. Tanniininen ja sopivan hapokas maku on mukavan mausteinen.