Kolme cavaa kuohuviinilasiisi

Suosiotaan kasvattava cava on perinteisellä kuohuviinin valmistusmenetelmällä tehty espanjalainen kuohuviini, jota valmistetaan pääasiallisesti Kataloniassa, Koillis-Espanjassa. Tunnistat viinin etiketin DO Cava -merkinnästä. Ota selvää cavasta ja katso viinivinkit!
Kolme cavaa kuohuviinilasiisi

Espanjalainen cava valmistetaan samanlaisella ns. perinteisellä pullokäymismenetelmällä kuin kuohuviinien aatelinen samppanja. Cavalla on tarkat valmistussäännöt mm. rypälelajikkeisiin, viinin kypsytykseen sekä viinialueisiin liittyen. Vähimmäiskypsytysaika cavalla on yhdeksän kuukautta, mikä tuo viinin makuun paahteisuutta.

Valitse runsaan paahteinen cava vaikkapa mereneläväpaellalle ja semi seco (eli puolikuiva) cava suomalaisia vappumunkkeja muistuttaville churroille.

Usein sanotaan, että laadukkaimmat raikkaan sitruksiset ja hapokkaat cavat maistuvat paremmalta kuin vähemmän laadukkaat samppanjat. Oletko jo testannut?

Codorníu-viinitalo
Cava-knoppi!
Tiesitkö että ensimmäinen pullo cavaa valmistettiin jo vuonna 1872? Sen takana oli Codorníu-viinitalon Josep Raventós Fatjó. Cava tarkoittaa paitsi kuohuviiniä myös kellaria, jossa cava-pulloja säilytetään.

Artikkeliin liittyen