Lahjavinkki Italian ystävälle: Ruffino Chianti -retropuulaatikko

Alkoista joulun alla löytyvä Ruffino Chiantin retromoderni kuuden pullon ruutukuvioinen puulaatikko on näköisversio alunperin 1950-luvulla käytössä olleesta kuljetuslaatikosta. Italialaiset Chiantit ovat suosittuja ruokaviinejä, sillä ne sopivat monenlaisten ruokien kumppaniksi - tiedätkö miksi?

Ruffino Chianti puulaatikko

Chianti-viinien salaisuus löytyy rypäleestä

Chianti-viinien perusrypälelajike on Sangiovese, joka on luonteeltaan hapokas, marjaisan hedelmäinen, sopivan aromikas ja tanniininen. Sangiovesen sekä Toscanan maakunnan kuuluisan maaperän ja ilmaston ansiosta chiantit ovat sopivan voimakkaita ja ryhdikkäitä. Nämä ominaisuudet tekevät chianteista helppoja yhdistää melkein minkälaiseen ruokaan tahansa.

Puulaatikossa on 6 pulloa ja laatikon hinta on 65,94 € (10,99 € / plo)

Ruffinon viinit ovat toscanalaisen viinikulttuurin tyylipuhtaita edustajia. Miellyttävän hedelmäinen Ruffino Chianti on kautta aikojen yksi Suomen suosituimmista chianteista ja paras viinikumppani tomaattipohjaisille ruoille kuten pastalle tai pizzalle.

Chianti ei pelkää edes tomaattia. Hapokas tomaatti on erittäin yleisesti käytetty ainesosa ruoassa kuin ruoassa. Toisin kuin monet muut viinit, hapokas chianti ei pelkää tomaattia, vaan muodostaa toimivan parin myös tomaattipohjaisten ruokien kuten pasta bolognesen kanssa.

Vinkki! Kun viinit on nautittu, säilytä tyylikkäässä puulaatikossa vaikkapa keittokirjoja tai mausteita. Toimi pian, sillä laatikoita on Alkoissa rajoitettu erä marras-joulukuun ajan.

Ruffino Chianti
Tiesitkö tämän Ruffinosta?

Ruffinon viineillä on ollut aina ollut vankka ihailijakunta ympäri maailmaa. Esimerkiksi Yhdysvaltain kieltolain aikaan 1920–1930-luvulla Ruffino Chianti oli ainoa viini, jota oli mahdollista ostaa apteekista sen stressiä lieventävien vaikutusten takia.

Chorizopasta & Chianti

Tomaattipohjaisen ja mukavan mausteisen chorizopastan viinikaveri on italialainen Ruffino Chianti-punaviini, sillä hapokas tomaatti kaipaa parikseen hapokkaan viinin. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen kehittämää täsmäreseptiä.

Ruffino

Ruffinon viinitalon perustivat vuonna 1877 Ilario ja Leopoldo Ruffino. Ruffinon viinintekotaito on tulosta ikiaikaisesta viisaudesta kuin teknisestä evoluutiostakin. Viinitalon intohimona on 'luoda täydellistä viiniä' ja siksi Ruffinolla panostetaan erityisesti niin köynnösten leikkaamiseen ja sopivimpien rypälelajikkeiden ja parhaimman sadonkorjuuajan valintaan.

Ruffino panostaa voimakkaasti kestävään kehitykseen, jota varten viinitalo on aloittanut 'Ruffino Cares' -nimisen projektin. Sen tavoitteena on edistää kaikkia kestävän kehitykseen tähtääviä toimenpiteitä. Toinen merkittävä uusi projekti on 'Ruffino Goes Green', jonka myötä kaikki Ruffinon viinitilat ovat saaneet luomu-sertifioinnin vuoden 2019 alussa.