Mikä on sinun lempiroseesi?

Roseeta rakastavat myös miehet. Ranskalainen Thibault ja suomalainen Timo kertovat suosikkiroseviineistään!
Ranskalainen Thibault ja suomalainen Timo

Rosee sopii moneen makuun – ja ehdottomasti myös miehille. Tutustu kahteen eri tyyliseen roseeseen, tuhdimman hedelmäiseen italialaiseen ja mineraalisen raikkaaseen ranskalaiseen.

Pasqua 11 Minutes

Timo, Five Points Crew

Miksi valitsit suosikiksesi juuri tämän roseeviinin?

–  Maistoin ensimmäistä kertaa Pasqua 11 Minutesin lähes sokkona ja ihastuin heti sen kesäiseen hedelmäisyyteen ja raikkaan kuivaan suutuntumaan. Kuulin vasta tämän jälkeen, että viini on lempialueeltani Pohjois-Italian Venetosta.

Millaisen ruoan kanssa tarjoaisit sitä kavereillesi?

– Hedelmäisempi rose, kuten tämä, sopii erityisesti mausteisemman ruoan kanssa. Se suorastaan tanssii korianterin, chilin ja valkosipulin kanssa joten tarjoaisin sen thaimaalaisittain maustettujen grillattujen rapujen kanssa. 

Mitkä ovat sinusta roseviinien parhaat puolet?

–  Rosepullon korkkaus on minulle kevään ja kesän merkki. Se on helppo valinta, kun kaipaan valkoviinin raikkautta, mutta viinimakuni huutaa silti jotain rotevampaa. Mikäli et valitse järeintä pihviä, roseviinisi tuskin jää ruoan jalkoihin ruokapöydässä.

Esprit Gassier

Thibault, Advini

Miksi valitsit suosikiksesi juuri tämän roseeviinin?

– Esprit Gassier on täynnä raikkautta, mineraalisuutta ja herkullisia aromeja. Ja se tulee Ranskan Provencesta, joka on roseeviinien kehto.

Millaisissa tilanteissa tarjoaisit sitä kavereillesi?

– Rosee on aivan täydellinen juoma terassille tai petanque-peliin ystävien kanssa.

Mitkä ovat sinusta roseviinien parhaat puolet?

– Rosee on viinityylinä hyvin monipuolinen ja roseeta valmistetaankin niin kevyen kukkaisina kuin muhkean aromisina viineinä. Värikin vaihtelee hennon vaaleanpunaisesta tumman pinkkiin.

Rosee sopii aivan yhtä hyvin miehille kuin naisillekin, ja Ranskassa sen suosio on jo suurempi kuin valkoviinin.