Millainen punaviini on viiden tähden Cecilia Beretta Ripasso?

Italialainen kreivitär Cecilia Beretta on antanut nimensä tälle Viini-lehdenkin arvostamalle täyteläiselle Ripasso-punaviinille. Tutustu viinin tarinaan ja makumaailmaan.
ripasso viinipullo

Cecilia Berettan viinitila Pohjois-Italian Veneton viinialueella kuuluu Pasqua-perheyritykselle. Sen viinitarhat sijaitsevat arvostetun Valpolicella Classico -viinialueen sydämessä, vanhan maalaiskartanon ympärillä, jota 1600-luvulla emännöi kreivitär Cecilia Beretta.

Hän oli sivistynyt kultturinainen ja suuri hyväntekijä, joka omisti elämänsä alueen ihmisten elinolosuhteiden parantamiseen.

Elegantin ja hienostuneen Cecilia Berettan perintö kantaa edelleen hedelmää.

Viinit ovat vahvoja, rohkeita ja moniulotteisia, joita viljellään alueen ja sen maaperän ominaisuuksia varjellen ja jatkuvasti eteenpäin kehittäen.

Tilaa johtaa Pasquan viinisuvun edustaja jo kolmannessa sukupolvessa, Cecilia Pasqua. Viinintekijänä toimii Graziana Grassini, yksi Italian ensimmäisistä naispuolisista viinintekijöistä.

Suomalaiset ovat päässeet nauttimaan Cecilia Berettan erinomaisesta ja harmonisesta Ripasso Valpolicella Superiore -punaviinistä jo vuodesta 2005 alkaen. Täyteläinen, runsas ja kehittynyt Ripasso-menelmällä valmistettu punaviini on kypsynyt 12 kuukautta tammitynnyreissä sekä sen jälkeen vähintään kahdeksan kuukautta pullossa.

Cecilia Beretta Ripasso on saatavilla Alkoista tyylikkäässä joulun lahjapakkauksessa loppuvuoden ajan, tai niin kauan kuin sitä riittää.

Täydet viisi tähteä Viini-lehdeltä

Cecilia Beretta Ripasso Valpolicella Superiore on eloisa ja sen runsas maku on moniulotteinen; punaista marjaa, kevyttä mokkaa, kuivattua hedelmää, taatelia ja nahkaisuutta. Jälkimaku on pitkä ja luonteikas. Viini on parhaimmillaan riistan seurassa, mutta myös muut tummat lihat toimivat sen kanssa erinomaisesti, samoin kuin kypsät juustot.

Viinin tällä hetkellä myynnissä oleva vuosikerta 2017 on saanut Viinilehdeltä täydet viisi tähteä sekä ’tyylikäs huippuviini’ -maininnan.