Ravintola Nokan pop-up tarjoaa viiniystävällisiä makuja kotimaisilta pientuottajilta

Herkuttele Viinimaa Festivalilla viinien lisäksi ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruohon syyssesongin antimilla.

Helsinkiläisen ravintola Nokan keittiöpäällikkö ja ravintoloitsija Ari Ruoho tunnetaan intohimoisesta työstään suomalaisen ruokakulttuurin puolesta. Katajanokalla sijaitsevan suositun ravintolan makumaailmaan pääsee nyt tutustumaan myös pop-up ravintolassa Viinimaa festareilla. Riista, kala ja kasvisannokset on kukin sovitettu Tarapacá-viineille.

– Teen tiivistä yhteistyötä kotimaisten pientilatuottajien kanssa ja myös pop-upin annosten raaka-aineet on koottu tutuilta tuottajiltamme, sekä nimetty kotipaikkakuntansa mukaan, Ari kertoo.

– Kaikki kolme eri annosta rakentuvat perinteisen suomalaisen perunarieskan päälle. Rieskan arvostus on jälleen nousussa, ja se on rehtiä ja helppoa käsinsyötävää.

Kala-annoksessa on haukea, joka on erittäin hyvä ruokakala, vaikkakin turhan aliarvostettu. Lämminsavustetun hauen lisäksi annoksessa on herkullista kylmäsavustettua hauenmätiä. 

Chilen parhaimmaksi valkoviiniksi valitusta Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blancista löytyy sopivasti ryhtiä ja aromikkuutta vaalealle kalalle.

Riista-annoksen peura on kaadettu Inkoossa, sen metsästyskausihan alkoi syyskuun alussa. Lipstikkakreemin melkeinpä lihaisa aromi tukee mukavasti peuran omaa makua. Annoksen metsäsienet ovat segongin mukaisia eli sitä mitä metsästä syyskuun puolivälissä löytyy. 

Runsas liharuoka vaatii runsautta myös viiniltä. Täyteläisen rotevan Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon -punaviinin aromit tukevat riistan makua.

Kasvisannoksen punajuuri on yksi suosikkijuureksistani, josta varsinkin uunissa paahdettuna tulee esille kaikki sen mehevän aromit. Punajuuri tulee Svarfvarsin luomutilalta Karjaalta ja annosta raikastaa Ahlbergin puutarhan luomubasilika Sipoosta sekä kotimainen vuohenjuusto.

Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend -luomupunaviinin rehevä hedelmäisyys nousee mehevästi esille punajuurten seurassa.

Jälkiruoaksi on tarjolla valkosuklaata sekä mustikkaa eri muodoissa.

Kaikki annokset ovat paitsi sesongin mukaisia, myös ruokaisia. Pikkunälkään riittää yksi, mutta suosittelemme maistamaan kaikki kolme, jolloin annoksista tulee jo hyvänkokoinen päivällinen.

Pop-upissa sinua palvelee Nokan oma henkilökunta, keittiöpäällikkö Ari Ruohon ja ravintolapäällikkö Terhi Vitikan tapaat paikanpäällä varmimmin keskiviikkona.

Ruoka-annokset 7 euroa / kplviinit 2 maistelulipuketta / 4 clJälkiruoka 4 euroa

AHVENKOSKIPerunarieskaa, savustettua haukea & kylmäsavustettua hauenmätiä Viinisuositus: Tarapacá Gran Reserva Sauvignon Blanc

INKOOPerunarieskaa, peuraa, lipstikkakreemiä ja marinoituja sieniäViinisuositus: Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon 

KARJAA & SIPOOPerunarieskaa, uunipunajuurta, vuohenjuustoa ja Ahlbergin luomubasilikaa Viinisuositus: Tarapacá Gran Reserva Organic Red Blend

Ravintola Nokan pop-up palvelee sinua 19.-20.9. klo 16-20 Viinimaa Festivalin ensimmäisessä kerroksessa, Vanhan Ylioppilastalon sisäänkäynnistä oikealle.