Rakkaustarinoita Chile -ohjelmasarja kesäuusintoina

Rakkaustarinoita Chile on kolmiosainen reality-sarja Ruudussa ja Livillä, joka on syntynyt suomalaisten ja chileläisten yhteistarinoista. Jaksot nyt Livillä kesäuusintoina 25.6. alkaen torstaisin klo 22.00 sekä lauantaisin illan elokuvan jälkeen noin klo 23.00.
rakkaudesta chileen ja viiniin logo

Rakkaustarinoita Chile -ohjelmasarja on kunnianosoitus suomalais-chileläisille pariskunnille, ja heidän onnistumiselleen yhteensovittaa kahden kulttuurin liitto. 

Idols-kilpailusta maineeseen lennähtänyt poplaulaja ja lauluntekijä Diandra Flores juontaa 30.3. alkaen Ruudussa ja 2.4. alkaen Livillä nähtävää Rakkaustarinoita Chile -ohjelmaa, jossa kolme suomalais-chileläistä pariskuntaa pääsee kertomaan oman tarinansa illallispöydän äärellä.

Diandra Flores

Ohjelman juontaja Diandra Flores on isänsä puolelta chileläinen ja äitinsä puolelta suomalainen.

– Chile on hyvin kaunis maa, joka on täynnä ystävällisiä ihmisiä, musiikkia, värikkäitä taloja ja superhyvää ruokaa kuten empanadoja ja cevicheä, Diandra kuvailee.

Mitä Chile tarjoaa viininystäville?

Suomalaiset ovat rakastaneet chileläisiä viinejä jo pitkään – nämä mehevän hedelmäiset viinit alkoivat kasvattaa suosiotaan Alkon hyllyillä parisenkymmentä vuotta sitten. Chileläiset viinit ovatkin sekä puna- että valkoviinien osalta myydyimpiä viinejä Alkossa.

Chileläis-suomalaisten pariskuntien ilta huipentuu upeaan illalliseen ravintola Nokassa Helsingissä.

Chileläiset viinit ovat helposti lähestyttäviä ja hyvinkin suunmukaisia suomalaiseen makuun. Maassa on suotuisat kasvuolosuhteet viiniköynnökselle – kuivan ilmaston ansiosta kasvitauteja ei juuri ole, joten torjunta-aineitakaan ei ole tarpeen käyttää. Tämä yhdistettynä korkeaan viininvalmistusteknologiaan mahdollistaa erinomaisen hinta-laatusuhteen. 

Pitkä ja kapea Chile tarjoaa monipuoliset edellytykset erityylisten viinien valmistukseen. Nyt suosiotaan nostavat raikkaat valko- ja punaviinit viileiltä rannikkoalueilta, jonne viinitarhoja perustetaan yhä enemmän. Siellä menestyvät erinomaisesti myös suositut Riesling ja Pinot Noir -rypälelajikkeet. 

Tutustu chileläisiin viineihin

Tarapacá on yksi chileläisen viinintuotannon ikoneja. Laadukkaita Tarapacá-viinejä viedään yli 60 maahan ja niitä on paljon myös Alkon valikoimassa. Green Winery of the Year -palkitun viinintuottajan ympäristöystävällinen toiminta näkyy esimerkiksi tilan omassa energiatuotannossa vesivoiman avulla. Sen tavoitteissa on vähentää toimintansa hiilijalanjälkeä ja ottaa käyttöön lisää uusia kestäviä toimintatapoja. 

Saman viinintuottajan raikkaat Leyda-viinit edustavat uutta chileläisen viileän rannikkoalueen viinityyliä. Lue Leyda-viinitalon palkitun pääviinintekijän Viviana Navarreten haastattelu.

Katso Rakkaustarinoita Chile -sarja maksutta Ruudusta.

Viña Tarapacá

Viña Tarapacá on vuonna 1874 perustettu viinitila Chilen sydämessä, Maipo Valleyn Isla de Maipossa, joka on Chilen pienin ja kuuluisin viininviljelysalue. Viña Tarapacá tekee viiniä hyödyntämällä yli satavuotista kokemustaan, mutta myös käyttämällä uusinta viininvalmistusteknologiaa parhaimman mahdollisen laadun takaamiseksi.