Lämmikettä talveen ja luksusta arkeen tuo trendikäs Viinitee. Tämä Two Oceans -valkoviinistä valmistettu sitruunainen juoma on helppo valmistaa ja ihana nauttia.
Kuumien juomien sesonki jatkuu pitkälle kevättalveen. Muista tarjoilla juoma kuumana, muttei polttavan kuumana. Altian baarimestari Mikael Karttunen kertoo valmistusvinkit ja antaa 3 helppoa juomaohjetta.
Sopiiko viini makkaran kanssa? Testaa näitä vinkkejä!
Grillissä tirisee kabanossi ja bratwursti, mutta mitä juomaksi? Viini sopii erinomaisesti makkaran seuraan, mutta viinin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Katso vinkit viinin valintaan.
Makkaralle sopii lähtökohtaisesti punaviini, joka on maultaan runsas ja ryhdikäs, mutta ei kuitenkaan liian täyteläinen tai tanniininen. Esimerkiksi nuoret, espanjalaiset Tempranillo-punaviinit noin 16°C asteeseen viilennettyinä ovat oiva valinta useimpien makkaroiden seuraan. Jos kaipaat makkaran painikkeeksi valkoviiniä, laadukkaat Riesling tai Pinot Gris toimivat parhaiten.
Entäs mausteet?
Jos makkaraa ryyditetään ketsupilla tai sinapilla tai se on muuten mausteista, kannattaa sen kaveriksi valita runsaan hedelmäinen ja hapokas valkoviini. Myös Pinot Noir –rypäleistä valmistettu punaviini tai runsaan makuinen roséviini saattavat toimia mausteisen makkaran seurassa. Sinapin kanssa sopii yllättävän hyvin hedelmäinen, mutta hyvällä hapokkuudella varustettu Chardonnay.
Juhlat mökillä, lauma ystäviä ja sukulaisia tulossa viikonlopuksi juhlan viettoon. Kuulostaako tutulta? Viinipussi on oiva ratkaisu, kun vieraita on paljon ja säilytystilaa vähän. Ota talteen vinkit viinipussien käyttöön ja suosikkiviinisuositukset, joita koko Suomi janoaa tänä juhannuksena.
Grillaaminen ja ulkona syöminen ovat monille kesän kohokohta. Innokkaat kotikokit eivät tiristä hehkuvien hiilien päällä pelkästään makkaraa, vaan loihtivat ulkona koko aterian alkuruoasta makeaan päätökseen. Mutkattomuus on avainsana myös kesäaterian juomissa.