Talven cooleimmat kuumat juomat

Kuumien juomien sesonki jatkuu pitkälle kevättalveen. Muista tarjoilla juoma kuumana, muttei polttavan kuumana. Altia Akatemian baarimestari Mikael Karttunen kertoo valmistusvinkit ja antaa kolme helppoa juomaohjetta.
kuumat juomat lämmittävät talvi-iltoja

- Lasin tai kupin lämpötilaa säätelemällä on helppo säädellä koko juoman lämpötilaa, Altia Akatemian baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa. - Mikäli kuuman juoman pinnalle tulee vatkattua kermaa, joka viilentää itse juomaa, on lasi tai muki hyvä lämmittää etukäteen kuumalla vedellä. Jos taas juoma vain pidennetään jollain kiehautetulla nesteellä, kuten teellä, mehulla tai vedellä voi mukin jättää lämmittämättä, jolloin juoman lämpötila laskee nopeasti juotavaksi

Kuumenna juoma korkeintaan 78 asteiseksi, ettei alkoholi haihdu.

Toinen tärkeä asia on muistaa, että alkoholipitoisia nesteitä lämmittäessä juomaa ei kannata keittää, sillä muuten alkoholi haihtuu pois. Kuumenna juoma siis korkeintaan 78 asteiseksi, mikä on alkoholin haihtumislämpötila. Toisin sanoen nosta juoma pois liedeltä, kun se kunnolla höyryää, muttei vielä kupli.

Jos kuumassa juomassa käyttää emulsiolikööriä, kuten vaikkapa kermalikööriä, ei jääkaappikylmää likööriä kannata suin päin sekoittaa kiehuvan kuumaan nesteeseen. Suuri lämpötilavaihtelu yleensä juoksettaa emulsioliköörin. Sen tulee olla joko huoneenlämpöistä tai kuumaa.

Katso alla kolme helppoa kuuman juoman ohjetta!

Amarula Coffee Surprise

Kokeile perinteisen Irish Coffeen tilalla matala-alkoholisempaa drinkkiä, jossa maistuu herkullinen Amarula-kermalikööri.

Talvihehku

Hehkuviini-klassikon löydät Alkoista ympäri vuoden. Kokeile kuumaa juomaa, jossa on mukana inkivääriolutta.