Tarapacan viinit nousivat Alkon listalla – Fresita kuohuvien TOP1

Alkon vuoden 2016 suosituimpien viinien listalla tapahtui paljon muutoksia.. Viinimaan viineistä chileläiset Tarapacan Santa Cecilia Merlot Carmenere ja Cabernet Sauvignon nousivat myydyimpien punaviinien listalla ylöspäin.

Tarapacan viinit kasvattivat suosiotaan – Fresita kuohuvien ykkönen

Myös valkoviinien listalta löytyy monta Viinimaan viiniä. Jo reippaasti yli 80-vuotias ikisuosikki Magyar Fehér Bor on kolmanneksi myydyin valkoviini, rento ’Ilovela’ eli St. Elmo Village neljänneksi, Two Oceans Fresh&Fruity kuudes ja Chill Out Fresh&Fruity kahdeksas eli kymmenen suosituimman valkoviinin listalta löytyy peräti neljä viinimaalaista.

Punaviinien TOP 20-listalta löytyvät Tarapacan viinien lisäksi argentiinalainen Caballo de Mendoza, Australiasta tuleva Chill Out Smooth&Soft, Italiaa edustava Luna Negra Merlot ja eteläafrikkalainen Two Oceans Shiraz.

Kuohuviineissä kärjen järjestys säilyi samana eli cava-pioneeri Codorníu Clásico Cava Sec oli toiseksi myydyin kuohuva jo toista vuotta peräkkäin ja ainoa cava, joka on tasaisesti kasvattanut suosiotaan kasvavasta prosecco-buumista huolimatta. Lisäksi Codorniu Clásico on Alkon kaikista myydyin puolikuiva kuohuviini.

Aitoa mansikkaa sisältävä chileläinen Fresita on kaikki kuohuvat juomat mukaan lukien eniten myydyin jo toista vuotta peräkkäin.

Glögit tekivät kauppansa – Blossa kasvattaa suosiotaan

Suomen suosituimmat glögit löytyvät Viinimaan valikoimasta. Vaikka glögien sesonki on verraten lyhyt, suoritus on sitäkin kovempi ja kertoo suomalaisten kasvaneesta kiinnostuksesta yhä laadukkaampia glögejä ja hehkuviinejä kohtaan. Suomen suosituin mieto glögi on edelleen Perinteinen punaviiniglögi, mutta Blossa Vinglögg kiri myynneiltään lähes tasoihin. Blossa on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja löytänyt lämpimän paikan suomalaisten glögifanien sydämestä. Yllättäjäksi voidaan nimetä hehkuviinisarjan luomutulokas Wintertal Organic Glühwein, joka löysi heti laajan ystäväkunnan ja kipusi Blossan tuntumaan.