TOP 3 bliniviinit - katso vaihtoehdot eri hintaluokissa

Tuhdin blinin kumppaniksi sopii hapokas valkoviini, sillä rasvainen ruoka kaipaa kylkeensä raikkautta. Katso suositukset niin Rieslingin, Chablis'n kuin kuohuviinin ystävälle!
TOP 3 bliniviinit - katso vaihtoehdot eri hintaluokissa

Perinteinen blinisesonki sijoittuu alkuvuoteen, kun mädit ovat parhaimmillaan ja talvi kylmimmillään. Mädin lisäksi graavilohi, metsäsienisalaatti ja raputahna ovat suosittuja lisukkeita. Pieneksi hakattu punasipuli, suolakurkut ja smetana kruunaavat tuhdin herkun.

Rasvaa tihkuva blini vaatii seurakseen raikkaan hapokkaan valko- tai kuohuviinin. Suosituimpia blinien kavereita ovat ranskalaiset mineraalisen hapokkaat Chablis-valkoviinit, klassinen samppanja elegantteine kuplineen tai aromaattisen hapokas Riesling-rypäleestä valmistettu valkoviini.

Nappaa viinitärpit blineille

1. Rawson's Retreat Riesling on tyylikäs ja erittäin hyvän hinta-laatusuhteen Riesling yhdeltä Australian huippuviinitalolta. Sen kuivassa ja pirteähappoisessa maussa löytyy omenaa, persikkaa ja mineraalisuutta.

2. Tyylikkäät kuivat kuohuviinit toimivat blinien kanssa raikkaiden kupliensa ja hapokkuutensa ansiosta. Erittäin kuiva espanjalainen luomucava Anna de Codorniu Brut Organic on elegantti ja pirteähappoinen ja tasapainottaa hienosti blinien rasvaisuutta.

3. Vivahteikkaan ryhdikkään Laroche Petit Chablis -viinin sopivan hapokkaassa maussa aistii limettiä, viheromenaa, yrttisyyttä sekä mineraalisuutta. Suomen Sommelieryhdistyksen puheenjohtaja ja ravintola Murun osakas Samuil Angelov suosittelee viiniä erityisesti jokiravuilla kruunatuille blineille.