TOP 4 salaattiviinit kesään

Millaista viiniä caesar-, vuohenjuusto-, feta- ja nizzansalaatille? Katso täsmäviinisuositukset.
caesarsalaatti

Salaattien ja viinin yhdistämisen vaikein osa on salaattikastike, sillä iian hapokas kastike saattaa pilata viini & salaattiyhdistelmän. Viinin tulisi olla vähintäänkin yhtä hapokas kuin kastike, mutta mielellään jopa hapokkaampi. Katso alta täsmäviinisuositukset suosituille salaateille.

Caesarsalaatti

Tarapacá Reserva Chardonnay

Caesarsalaatin kastike sisältää mm. Dijon-sinappia, anjovista, parmesaanijuustoa, sitruunaa ja worcesterkastiketta eli hyvin voimakkaita makuja. 

Chileläinen Tarapacá Reserva Chardonnay sopii maukkaan ceasarsalaatin viereen. Osittainen tammikypsytys antaa kuivalle valkoviinille pientä paahteisuutta ja aavistuksen runsaamman suutuntuman kuitenkaan peittämättä chardonnay-rypäleen raikasta hedelmäisyyttä.

Nizzansalaatti

Gassier Provence Organic Rosé

Perunaa, kananmunia, tonnikalaa, anjovista, oliiveja sekä vahva salaattikastike. Ruokaisa ja moniulotteinen nizzansalaatti kaipaa viiniä, joka on mahdollisimman monipuolinen. 

Vivahteikkaan marjaisa, tasapainoinen ja raikas ranskalainen Provencen viinialueen luomurosee on elegantti vaihtoehto nizzansalaatin kaveriksi.

Vuohenjuustosalaatti

Leyda Single Vineyard Garuma Sauvignon Blanc

Chevre-salaatissa katseet kääntyvät ihanan kermaiseen vuohenjuustoon. Klassikkoyhdistelmä vuohenjuusto ja pirteä sauvignon blanc on tunnetusti kuin luotu toisilleen. Lue lisää sauvignon blanc -rypäleen luonteesta.

Raikkaan sitruksinen ja yrttinen sauvignon blanc Chilestä on takuuvarma yhdistelmä pehmeälle vuohenjuustolle. Viini palkittiin kultamitalilla Vuoden Viinit 2020 -kilpailussa.

Fetasalaatti

Raimat Ventada Garnatxa Blanca Organic

Oliiviöljyllä ja sitruunamehulla raikkaasti maustettu fetasalaatti vaatii viiniltä hapokkuutta. Myös suussa mureneva ja suolainen fetajuusto asettaa joitakin vaatimuksia. 

Hapokas ja päärynäinen garnatxa blanca -rypäleestä valmistettu valkoviini Espanjan Kataloniasta pärjää salaatin hapokkuuden kanssa ja antaa raikkaan vastaparin fetajuustolle.

Löydät tämän erikoissaatavuuden viinin parhaiten Alkon verkkokaupasta.

Hedelmäinen parmesansalaatti

Ruokatoimittaja Mari Moilasen rapean ja raikkaan salaattiannoksen kylkeen sopii chileläinen Tarapacá-viini.