Tutustu tarinoihin viinietikettien takaa

Viinin lisäksi myös pullon etiketillä voi olla mielenkiintoinen tarina kerrottavanaan. Tutustu kolmeen viiniin, joiden etiketit vievät taiteen ja arkkitehtuurin maailmaan.

Wine Gallery Urban Edition Red 

Hinta Alkossa 12,99 €

Elegantin ja keskitäyteläisen punaviinin etiketissä on kansainvälisesti tunnetun suomalaisen graffitiartisti EGS:n upea maailmankarttaa kuvaava teos ’Night on Earth 1’. Teoksissaan EGS haastaa perinteistä eurooppakeskeistä maailmankatsomusta, sillä niistä puuttuu kokonaan Eurooppa.

EGS:in töitä on tänä vuonna päässyt ihailemaan mm. Helsingin Taidemuseo HAMin graffitinäyttelyssä sekä EGS:in omassa näyttelyssä Helsingin Taidehallissa.

Lue viinin ja etiketin koko kiinnostava tarina ja hanki itsellesi pala EGS:in taidetta Alkon verkkokaupan kautta.

Codorniu Cuvee Barcelona Cava Brut

Hinta Alkossa 12,99 €

Espanjalainen, hedelmäisen kuiva uutuuskuohuviini henkii kauniilla pullollaan Barcelonan kaupungin leimallista jugend-arkkitehtuuria.

Ulkoasu on kunnianosoitus arkkitehti Josep Puig i Cadafalchille, joka oli yksi tärkeimmistä katalonialaisen jugendin edustajista yhdessä Antoni Gaudín kanssa.

Josep Puig i Cadafalch on suunnitellut Codorniun viinitilalla sijaitsevan “Cathedral of cava” -rakennuksen, joka julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi.

Codorniun viinitila tunnin päässä Barcelonasta on suosittu kohde niin cava-kuohuviinin kuin arkkitehtuurin ystäville. Tutustu matkavinkkeihin

Lindeman's Bin 99 Pinot Noir

Hinta Alkossa 10,49 €

Marjaisan raikkaan australialaisen punaviinin etiketin on suunnitellut tunnettu taiteilija David Bromley. Bromley on tunnettu leikkisästä ja eloisasta tyylistään ja hänen työnsä ovat Australian kerätyimpien taideteosten joukossa.

Bromley on piirtänyt uniikin teoksen yhteistyössä Lindeman'sin viinintekijätiimin kanssa kuvastamaan viinin luonnetta ja makumaailmaa. Myös muut Lindeman's -viinisarjan uudet etiketit ovat Bromleyn luontoa ja eläimiä kuvaavia teoksia. Lue lisää uusista etiketeistä.