Unelmasta syntyi luomucava - vinkki kevään juhlahetkiin

Etsitkö kuohuviiniä joka on kuin kotonaan kaikissa tilanteissa? Raikkaan hapokas katalonialainen luomucava-uutuus sopii erinomaisesti sekä ruokien kumppaniksi että juhlajuomaksi.
Mont-Ferrant L'Americano Organico Cava Brut Nature

Kevään ja kesän juhlissa lasillinen laadukasta cavaa nostaa tunnelmaa, mutta tiesitkö että cava on myös loistava valinta ruoan kanssa nautittavaksi?

Vivahteikkaan ryhdikäs ja erittäin kuiva Mont-Ferrant L'Americano Organico Cava Brut Nature on monipuolisuutensa ansiosta myös erinomainen valinta kevään ja kesän juhlien ruokaviiniksi.

Löydät Mont-Ferrantin useista Alkon myymälöistä, tarkista lähi-Alkosi saatavuus Alkon sivuilta.

Kokeile esimerkiksi vähärasvaisen kalan, vaaleiden liharuokien, grillattujen kasvisten tai kevyiden salaattien kanssa. Myös pikkusuolaiset tapakset viihtyvät tämän katalonialaisen luomukuohuvan seurassa.

Kuohuviinin taustalla on mielenkiintoinen tositarina, joka kertoo unelmien tavoittelusta ja sinnikkäästä työstä niiden toteuttamiseksi. Niinkuin elämässä usein käy, unelmat harvoin toteutuvat sellaisenaan, mutta sen sijaan lopputulos voikin olla tarua ihmeellisempi.  

Unelmana tehdä samppanjaa - tulikin laadukasta luomucavaa

Katalonian vanhimpiin cavatuottajiin kuuluvan Mont-Ferrantin mielenkiintoinen historia alkaa 1800-luvun puolivälin tienoilta.

Viinitalon perustaja Agustí Vilaret oli matkustanut nuorena miehenä Etelä-Amerikkaan monen muun espanjalaissiirtolaisen tapaan tavoittelemaan rikkauksia ja menestystä. Hän palasi 45-vuotiaana vaurastuneena miehenä takaisin Kataloniaan, ja asettui Barcelonan lähistölle Blanesin kylään.

Vilaretin unelmana oli oma viinitalo, jossa hän valmistaisi samppanjan veroista kuohuvaa. Niinpä hän osti vanhan Ferrantin tilan, nimesi sen Mont-Ferrantiksi, istutti viiniköynnökset, rakensi uuden kellarin sekä opetteli kaiken vaadittavan viininviljelystä ja kuohuviinin valmistuksesta.

Kyläläisten keskuudessa Agustí Vilaret opittiin tuntemaan lempinimellä 'L’Americano of Blanes' – Blanesin amerikkalainen. Ja tästä juontuu myös luomukuohuvan erikoinen nimi, joka viinitalon mukaan on sekä kunnianosoitus Vilaretille että symboloi myös unelmien tavoittelun tärkeyttä.