Vegan-merkki kertoo viinin vegaanisuudesta

Olemme ottaneet sivustollamme käyttöön vegaanisuudesta kertovan tunnuksen, sillä kaikki viinit eivät automaattisesti ole valmistustavaltaan vegaanisesti tuotettuja. Merkki auttaa vegaaniutta noudattavien löytämään heille sopivat viinit.
Vegan-merkki kertoo viinin vegaanisuudesta

Kaikki viinit eivät ole automaattisesti vegaaniruokavalioon sopivia. Vaikka viini itsessään on kasviperäinen tuote, sen valmistusprosessissa voidaan käyttää erilaisia eläinperäisiä aineksia. Eläinperäisiä aineita käytetään pääasiassa säätelemään viinin kirkkautta. Käytettäviä eläinperäisiä aineita ovat esimerkiksi liivate, maitoproteiini ja munan valkuainen.

Näistä kirkastusaineista ei jää jäämiä itse viiniin, vaan ne ovat niin sanottuja prosessiaineita. Viiniä on kirkastettu eläinperäisillä aineilla jo vuosisatoja, mutta myös ei-eläinperäisiä kirkastusaineita on kehitetty. Tällainen on esimerkiksi saviperäinen bentoniitti.

Tuoteselosteen tai etiketin perusteella ei useinkaan selviä, onko viini vegaanista. Yhä useampaa kuluttajaa tämä tieto kuitenkin kiinnostaa, joten sivustomme Löydä juoma -hausta (-> Edistynyt haku -> Vegaani) voi hakea erikseen nimenomaan vegaaneille sopivia tuotteita. Saman haun kautta löytyvät myös esimerkiksi luomuviinit.

Vegaanisuudesta kertovalla symbolilla haluamme palvella kuluttajia, joille eettiset ja ekologiset elämänarvot ovat tärkeitä.