Miten cava ja prosecco eroavat toisistaan?
Kukkaroystävällisten kuohuviinien trendiä ajavat espanjalainen cava ja italialainen prosecco. Näillä kahdella kuohuvalla on paljon muitakin eroja kuin maantieteellinen sijainti.
Lue lisää »Helsingin Messukeskuksessa vietetään Matkamessuja 17.-19.1. Aivan Espanjan osaston tuntumassa sijaitsee myös Codorníun cava-baari, tervetuloa nauttimaan kuohuvasta Barcelonan tunnelmissa!
Codorniun cava-baarissa on tarjolla Codorníu Cuvée Barcelona Brut sekä saman kuohuviinin roseeversio Barcelona Rosé. Lisäksi valikoimassa on alkoholiton kuohuviini Codorníu Zero Alcohol Free.
Cuvée Barcelona -kuohuvien kaunis ulkoasu on kunnianosoitus arkkitehti Josep Puig i Cadafalchille, joka oli yksi tärkeimmistä katalonialaisen jugendin edustajista.
Josep Puig i Cadafalch on suunnitellut Codorniun viinitilalla sijaitsevan “Cathedral of cava” -rakennuksen, joka julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi. Sata vuotta aikaisemmin Josep Raventós Fatjó pullotti maailman ensimmäisen pullon cavaa Codorníun kellareissa, minkä vuoksi vuosiluku 1872 löytyy pullojen etiketistä.
Löydät cava-baarin messujen osastolta 6d90, tervetuloa!
Barcelonasta on alle tunnin juna-, bussi- tai automatka cava-kuohuviinien tuotantoalueen ytimeen Sant Sadurni d’Anoiaan, jossa monet kuohuviinitalot kypsyttävät viinejään.
Espanjan kuuluisimman arkkitehdin Antonio Gaudin oppilaan Josep Puig i Cadafalchin suunnittelema Codorníu-viinitalon cava-kellari on avoinna matkailijoille ympäri vuoden. Se on upea kohde kilometrien pituisine vanhoine viinikellareineen, joihin voi tutustua erityisen cava-junan kyydissä opastetulla kierroksella.
1. Tutustu reittiohjeisiin sekä yleisiin kulkuvälineisiin Codorniun englanninkielisillä sivuilla.
2. Valitse ja varaa etukäteen ohjattu englanninkielinen kierros, jolloin saat enemmän irti vierailusta.
Suosittelemme erityisesti kokeilemaan Puig i Cadafalch -kierrosta. Se kunnioittaa arkkitehti Josep Puig i Cadafalchia, jonka syntymästä on kulunut 150 vuotta. Hänen suunnittelemansa Codorniun viinitilan “Cathedral of cava” -rakennus julistettiin vuonna 1972 historialliseksi monumentiksi.
3. Codorniun tilalta löydät myös cava-baarin, joka tarjoaa mm. tapasten lisäksi laajan valikoiman viinitalon cavoja. Voit tutustua niihin myös kolmen viinin cava-tastingillä.
4. Kannattaa varata koko päivä cava-elämykseen. Ja koko päivä matkan suunnitteluun koto-Suomessa - cava-lasillisen äärellä tietenkin!
Kukkaroystävällisten kuohuviinien trendiä ajavat espanjalainen cava ja italialainen prosecco. Näillä kahdella kuohuvalla on paljon muitakin eroja kuin maantieteellinen sijainti.
Lue lisää »Biodynaamisessa viljelyssä on kyse ekologisesti kestävästä luomutuotannosta, jota ranskalainen Cazes-viinitalo noudattaa viininvalmistuksessaan. Tutustu mitä biodynaamisuus oikein on ja mitä Fazerin Platta-ravintola tarjoaa.
Lue lisää »Suomalaiset rakastavat espanjalaista cavaa ja miksi vaihtaakaan muuhun? Codorníun klassikko-cava jatkoi Alkon myydyimpänä kuohuviininä vuonna 2021.
Lue lisää »