Katso kesän raikkaat roseeviinivinkit
Nämä tyylikkäät kuusi roseeviiniä maistuvat herkulliselle ruoan kanssa sekä sellaisenaan. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!
Lue lisää »Roseen kotimaakunta on Etelä-Ranskassa sijaitseva aurinkoinen Provence, mutta laadukasta roseeta tuotetaan maassa myös muilla alueilla kuten esimerkiksi Rousillonissa.
Laadukkaista luomurosee-viineistään tunnetun Château Gassierin ainutlaatuiset viinitarhat ulottuvat Välimeren rannikolta Nizzan pohjoispuolelle saakka kolmen eri Provencen laatuluokan alueelle. Arvostetun viinitalon viinitarhoja reunustaa kuuluisan taidemaalari Paul Cezannen maalauksista tutuksi tullut Sainte-Victoiren vuori. Gassierin viinit on tuotettu kestävän kehityksen menetelmillä ja suuri osa viineistä on myös luomusertifioitu. Viinitarhat ovat luonnonvaroiltaan ja maaperältään ainutlaatuiset Ranskassa.
Vakiovalikoimassa saatavilla oleva trendikkään ruutukuosinen Gassier Coteaux d'Aix-en-Provence Organic Rosé on kestävän kehityksen menetelmillä tuotettu laadukas luomurosee, jota on saatavilla sekä kätevänä hanapakkauksena että 75 cl:n pullossa. Viini on loistava kumppani kaloille, salaateille sekä vaalealle lihalle kuten kanalle.
Etelä-Ranskan Roussillonissa viinejä valmistava Cazes on luomu- ja biodynaamisen viininviljelyn pioneeri. Viinitalolla on tarhoja Corbières-vuorten juurilta Välimeren rannoille saakka joten Cazes on Ranskan suurin biodynaamisesti viinejä viljelevä tuottaja.
Vakiovalikoimasta löytyvä biodynaamisesti tuotettu luomualkuviini, kuiva ja raikkaan hapokas Cazes Cap au Sud Rosé on mainio kasvisruokien kanssa nautittava yleisviini. Vinkki: yrttisyys ruoassa tekee yhdistelmästä vieläkin toimivamman.
Pitkä historia ja keskittyminen lähes pelkästään roseen tuottamiseen.
2. Ihanteelliset viljely- ja kasvuolosuhteet. Paljon aurinkoa, luomuviineille sopivan kuiva ja kuuma lämpötila ja pohjoisesta puhaltava Mistral-tuuli.
3. Ainutlaatuinen maaperä. Kalkkikiven, kiisun ja vulkaanisen aineksen sekoitus tuo viiniin erityisesti mineraalisuutta, joka on harvinaista muissa roseeviineissä.
4. Valmistustapa. Rypäleet puristetaan ensin hitaasti ja hellävaraisesti, jota saadaan maksimimäärä makua ilman kuorista irtoavaa väriä. Rypäleet puristetaan vielä toistamiseen varsovasti, jotta saadaan hieman väriä - se kuuluisa hento vaaleanpunainen sävy.
Nämä tyylikkäät kuusi roseeviiniä maistuvat herkulliselle ruoan kanssa sekä sellaisenaan. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!
Lue lisää »Roseeviinin monipuolisuus toimii erittäin hyvin joulupöydän ruokien kanssa. Tutustu tyylikkäisiin viinisuosituksiin kinkulle, kalkkunalle ja muille joulun ruoille.
Lue lisää »Heleän vaaleanpunaisen värinsä takia roseeviiniä ei tahdota ottaa yhtä vakavasti kuin valko- ja punaviiniä. Roseeviini on kuitenkin hyvin monipuolinen nautiskelu- ja ruokajuoma. Tutustu rohkeasti roseeseen ja katso viinivinkit.
Lue lisää »Viinilasi on tärkeä osa viininautintoa ja monet asiantuntijat pitävät lasin merkitystä viinin maistamisessa jopa yhtä tärkeänä kuin viinin tarjoilulämpötilaa. Tutustu kolmeen erilaiseen Riedel-viinilasiin, jotka sopivat juuri roseeviinille.
Lue lisää »