Näin varmistat, että juoman mittasuhteet, maku ja alkoholimäärä ovat kohdillaan. Herkullisia ohjeita löydät Boolit -osiosta.
Booli on helpointa valmistaa pariin isompaan lasikannuun, joista vieraat voivat kaataa sitä laseihin. Käytä mielikuvitustasi – laseiksi käyvät vaikkapa pienet hillopurkit, joista juoma siemaillaan pillillä. Tavalliset viinilasit tai trendikkäät jalattomat viinilasit ovat aina tyylikäs vaihtoehto.
Puolita tai tuplaa ohjeen määriä tarvittavan boolimäärän mukaan. Voit myös katsoa ohjeen drinkille ja kertoa sen vieraiden määrän mukaisesti. Yksi annos boolia on 1,5– 2 dl / henkilö. Muista juomista ja tilaisuuden kestosta riippuen boolia on hyvä varata 2-3 annosta / henkilö. Säilytä kaikki ainesosat kylmässä, jotta juoma on heti tekohetkellä oikean lämpöistä eli kylmää.
Järkevintä on lisätä jää booliin isona kimpaleena, jolloin se sulaa hitaammin. Ison jääkimpaleen sisälle voi jäädyttää koristeita kuten marjoja tai syötäviä kukkia. Voit myös jäädyttää omassa tölkissään samaa mehua, jota käytät booliin. Näin vältät boolin vesittymisen. Mehun jäädyttyä pahvinen tölkki on helppo kuoria pois. Jäätyminen kestää noin vuorokauden.
Jos voit säilyttää maljaa kylmässä, hiilihapottomat raaka-aineet voi sekoittaa boolimaljaan etukäteen. Lisää jää ja hiilihapolliset ainekset vasta juuri ennen vieraiden saapumista.
Booli on juoma eikä hedelmäsalaatti, joten älä ylikoristele sitä. Helposti tummuvia hedelmiä ja hajoavia marjoja kannattaa välttää.
Muista varata myös alkoholiton vaihtoehto. Tarkista etukäteen, onko vieraillasi allergioita, joita pitäisi ottaa huomioon boolin valmistuksessa.
Vinkit antoi Altia Akatemian baarimestari ja -valmentaja Mikael Karttunen, joka on laatinut vuosien aikana satoja erilaisia booli- ja drinkkiohjeita.