Kattausvinkkejä syksyn illanviettoihin

Syksyn kattauksissa hehkuvat syvät sävyt, luonnosta poimitaan koristeita pöytään ja kynttilät sytytetään. Katso ruokakirjailija ja valokuvaaja Mari Moilasen 5 kattausvinkkiä.

1. Hyödynnä kattauksessa tuoreita ja kuivia luonnonmateriaaleja: käpyjä, pihlajanmarjoja, puolukan varpuja, oksia, kiviä, puuta, sammalta.

2. Tunnelmoi kynttilöillä. Kata jokaisen lautasen viereen pieni lasi ja laita lasiin palamaan kattauksen väreihin sopiva tuikku. Kun käytät ledtuikkuja (esim. Airamin), ei tarvitse huolehtia palovaarasta.

3. Kiedo nauha lautasliinan ympärille ja pujota nauhan alle pihlajanmarjan oksa, yrtti, ruskan sävyttämiä lehtiä tai kaunis kukka.

4. Käytä pieniä pakettikortteja nimikortteina, sido ne kiinni lautasliinaan yrtin ja kukkien kera.

5. Kata viinipullot metallisille alustoille ja koristele alusta kävyin, kuivatuin sitrushedelmin, omenoin ja kukin.

 

Käytä kattauksessa tuoreita tai kuivattuja hedelmiä.

Lohipatongit

Graavi- ja kylmäsavulohesta valmistetut leipäset syntyvät helposti. Lohen rasvaisuutta tasapainottaa kuiva kuohuviini.

Minisienipiiraat

Suupalan kokoisen sienipiiraat valmistat nopeasti. Nauti Ballet-kuohuviinin kanssa.