Kesän kiinnostavimmat viiniuutuudet

Mitä uutta viinilasiin tänä kesänä? Tutustu kolmeen laadukkaaseen valkoviiniin ja yhteen roseeviiniin.
valkoviinilasi

Raimat El Silenci del Moli Blanc de Noirs

Espanja

Luonteikas 'Blanc de Noirs', eli tummista rypälelajikkeista tehty valkoviini on erikoisuus ja saatavilla Alkon myymälöistä vain tämän kesäkauden. Ryhdikäs, kuiva ja hieman mausteinen valkoviini sopii vaaleille kala-, äyriäis- ja kanaruoille.

Raimatin viinitalolla on Wineries for Climate Protection -sertifikaatti, joka myönnetään espanjalaisille kunnianhimoisesti kestävään viininviljelyyn suhtautuville tuottajille.

Viinin nimi 'El Silenci del Moli' on katalaania ja tarkoittaa myllyn hiljaisuutta. Nimi viittaa yli 100 vuoden ajan Raimat-viinitalon tiluksilla sijainneeseen tuulimyllyyn.

Pasqua Chardonnay Organic

Italia

Ihastuttavan pirteä luomuvalkoviini tulee Sisiliasta. Sen kuiva, helposti lähestyttävä sekä mukavan hedelmäinen maku sopii seurusteluun sekä vaaleiden liha- ja kasvisruokien seuraan tai kesäiseen noutopöytään. Viini on saatavilla Alkoista vain tämän kesäkauden.

Tiesitkö, että Sisilian kuumassa ja kuivassa ilmastossa on ihanteelliset olosuhteet luomuviinien valmistukseen.

Leyda Single Vineyard Falaris Hill Chardonnay

Chile

Tämä raikkaan hapokas, kuivan hedelmäinen ja aavistuksen vaniljainen valkoviini tulee Chilestä, Leydan laaksosta.

Tyynenmeren lähellä sijaitseva Leydan laakso on Chilen arvostetuimpia viinialueita. Merituulten viilentämässä ilmastossa rypäleiden aromikkuus säilyy kasvukauden aikana hyvin. Leyda sopii lohen, äyriäisten ja vaaleiden liharuokien kanssa.

Palkitun Leyda-viinitalon laadusta vastaa Viviana Navarrete - yksi maailman arvostetuimmista naisviinintekijöistä.

Saman viiniperheen Leyda Single Vineyard Pinot Noir valittiin Viini-lehden Wine Awards 2018 -kilpailussa Vuoden punaviiniksi.

Matua Rosé

Uusi-Seelanti

Valko- ja punaviinin parhaat puolet yhdistävä Rosee on nyt suositumpaa kuin koskaan ennen!

Tämä runsas ja kypsän hedelmäinen kuiva roseeviini on sekoitus Pinot Noir, Sauvignon Blanc ja Merlot-rypälelajikkeita. Uusi-Seelanti on tunnettu erityisesti aromaattisista Sauvignon Blanc -valkoviineistään, joita Matua-viinitalo valmisti ensimmäisenä vuonna 1974. Lue viinitalon perustajan Bill Spencen mietteitä menestyksen saloista.

Kaunis vaalean roosa Matua Rosé sopii hyvin seurusteluun, mutta loistavasti myös salaattien ja kasvisruokien sekä lohen kanssa.

Psst! Etiketin ainutlaatuinen Chill Stamp näyttää, kun viini on sopivan viileä nautittavaksi.