Cazes Roller -luomuviinit ovat vihreistä vihrein viinivalinta

Ranskalaiset Cazes Roller -viinit ovat biodynaamisesti viljeltyjä luomuviinejä ympäristöystävällisissä pakkauksissa. Tutustu viineihin ja ruokasuosituksiin!

Cazes Roller

Roller-viinit ovat saaneet nimensä linnusta nimeltä 'roller’ eli suomeksi sininärhi.

Tämä kauniista sinisestä väristään tunnettu lintu oli jo kokonaan kadonnut ranskalaisen Cazes-viinitalon tarhoilta, mutta palasi takaisin biodynaamiseen viljelyyn siirtymisestä seuranneen hyönteiskannan lisääntymisen myötä. Tutustu tarkemmin mitä biodynaaminen viininviljely oikein tarkoittaa.

Biodynaamisessa viljelyssä on ennen kaikkea kyse ekologisesti kestävästä luomutuotannosta

Cazes Roller Muscat-Viognier -valkoviini on maultaan kuiva, raikkaan hedelmäinen ja kevyen kukkaisarominen. Se sopii hedelmäisyytensä ansiosta sellaisenaan nautittavaksi sekä erilaisten kasvisruokien ja kalan ja kanan kanssa.

Cazes Roller Granache Syrah Merlot -punaviini on keskitäyteläinen ja maultaan mausteisen marjainen sekä miellyttävän pehmeä ja hedelmäinen. Viini sopii niin seurusteluun kuin kevyille liharuoille tai pizzan ja pastan kanssa nautittavaksi.

Löydät viinit monista Alkon myymälöistä. Tarkista lähi-Alkosi saatavuus tai tilaa verkkokaupasta klikkaamalla linkkiä tuotteen kohdalta.

Roller-viinit on valmistettu vegaanisesti eli niiden kirkastuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia.

Mikä on viinipakkausten hiilijalanjälki?

Alko on tutkinyt viinipakkausten ympäristövaikutuksia ja niiden aiheuttamaa hiilijalanjälkeä. Tutkimuksen mukaan hanapakkauksen hiilijalanjälki suhteessa juomalitraan, 70 g CO² e/l, on pienin nykyisin tarjolla olevista viinien pakkausvaihtoehdoista. Viinipusseilla jalanjälki on 96 g CO² e/l.