Mitä ovat CHILL OUT® Wine Spritzerit?

CHILL OUT® Wine Spritzerit tuovat raikkaan viinillisen lisän ruokakauppojen sekä Alkon juomavalikoimiin. Kevyet, kuivat ja monipuoliset juomat sopivat seurusteluun, mutta myös ruoan kanssa nautittavaksi. Spritzerit ovat saatavissa K-ryhmän kaupoista sekä Alkon tilausvalikoimasta.
CHILL OUT® Wine Spritzer

Wine Spritzerillä tarkoitetaan perinteisesti valkoviinistä ja kivennäisvedestä tehtyä raikasta drinkkiä, jonka juuret ovat Keski-Euroopassa. Saksankielinen sana spritzen tarkoittaa suihkuttamista, mikä viittaa veden lisäämiseen viinin joukkoon. Matala-alkoholiset, raikkaat ja nimenomaan viinipohjaiset, ei liian makeat juomat ovat nyt kuluttajien suosiossa. 

CHILL OUT® on suosittu viinisarja Pohjoismaissa, jonka valikoimasta löytyy 11 viiniä Alkon hyllyiltä. 5,5 % alkoholia sisältävät Chill Out Wine Spritzer Chardonnay Brut sekä Chill Out Wine Spritzer Shiraz Rosé Brut löytyvät K-ryhmän kauppojen hyllyiltä sekä Alkon tilausvalikoimasta. Spritzerit myydään 27,5 cl:n pullokoossa.

– Spritzerit ovat perinteisesti valkoviinipohjaisia. Australialainen chardonnay oli luonteva valinta, sillä viineinä chardonnayt ovat runsaanmakuisia, jolloin lisättäessä vettä juomaan spritzerin maku ei laimennu liikaa, kertoo tuotekehityksessä mukana ollut Altian Wine Innovation Manager Markus Hannula. – Halusimme myös tehdä vaihtoehdon yhä suosituimmista roseeviineistä ja siinä pohjana on käytetty amerikkalaista shirazia.

Sokeria vain kuivan kuohuviinin verran

Spritzereihin on lisätty vain vähän sokeria täyteläisyyttä tuomaan. Juomissa on sokeria noin 17 grammaa sokeria per litra, mikä on normaali kuivan kuohuviinin makeus. Lopuksi viiniin lisättiin hiilihapotettua puhdasta Rajamäen pohjavettä, jota ei käsitellä kemiallisesti, eikä sitä tarvitse edes suodattaa.

Juomat sopivat raikkaana kesäpäivänä vaikkapa savukalan, kanasalaatin tai grillatun kanan kanssa nautittavaksi. Viilennä juoma riittävän kylmäksi ennen tarjoilua. Kokeile myös tarjoilua lime-viipaleen kera.

Paahdettua maissikanaa, maissia ja polentaa

Street Gastron maissikanalle sopivat rennot Chill Out -viinit tai Wine Spritzerit.