Pasqua 11 Minutes Rosé tulee rakkauden kaupungista

Elegantti italialainen Pasqua 11 Minutes Rosé -roseeviini henkii rakkauden kaupungin Veronan tunnelmia. Suosittu viini valittiin Vuoden Viinit 2018 -kilpailun Vuoden roseviiniksi. Tutustu viinin erikoisen etiketin saloihin ja mistä 11 minutes saa nimensä.
Pasqua 11 Minutes Rosé

Kauniin punertavat ja hedelmäiset roseviinit ovat yhä suositumpia myös Suomessa. Roseet toimivat niin kana-, kalkkuna-, kasvis- ja kalaruokien kanssa tai sellaisenaan nautittuna.

Löydät palkitun Pasqua 11 Minutes Rosé -viinin useimmista Alkon myymälöistä. 

"Italialainen rosee on jännittävällä tavalla mehevä, vaikka onkin kuiva ja hapokas. Maku kestää hyvin myös lämpenemistä, joten sopii isompienkin kesäjuhlien viiniksi." 

Paras roseeviini yli 15 € - Soppa 365 (19.6.2019) 

Pasqua 11 Minutes Rosé erottuu roseviinien joukosta paitsi laadukkaan makunsa myös erikoisen pullonmuodon sekä etiketin ansiosta.

Viinin etiketissä oleva latinankielinen lause Odi et Amo on roomalaisen runoilijan Gaius Valerius Catulluksen kuuluisa teos ja tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa'.

Noin vuonna 50 eKr eläneen Catulluksen lemmen kohde ja runojen aihe oli Lesbia-niminen nainen, jonka kaunis muotokuva heijastuu takaetiketistä viinin läpi etuetiketin keskellä olevaan aukkoon.

Yhdessätoista minuutissa täydellinen väri ja raikkaus

Viinin nimi 11 minutes tarkoittaa aikaa, jonka rypäleiden kuorimassa on kosketuksissa rypälemehun kanssa käymisprosessin aikana.

Yksitoista minuuttia on optimaalinen aika, jossa viini säilyttää raikkautensa, mutta saa häivähdyksen marjaisuutta ja saavuttaa kauniin lohenpunaisen värin, jonka tummien rypäleiden kuoret antavat.

Raikas, tyylikkäästi hapokas, kuiva, moniulotteinen ja marjaisa maku jättää pitkän elegantin ja mineraalisen jälkimaun. Viini sopii hyvin raikkaiden salaattien, sekä kala- ja äyriäisruokien seuraksi. Tai nauti sellaisenaan viilennettynä.

Lesbian kaunis muotokuva

Lesbian kaunis muotokuva heijastuu takaetiketistä viinin läpi etuetiketin keskellä olevaan aukkoon.

Viinissä käytetyt Corvina, Trebbiano di Lugana, Syrah ja Carmenère -rypäleet on viljelty Veneton viinialueella Veronan kaupungin ympäristössä.

Pasqua Vigneti e Cantine

Pasqua on yksi Italian suurimpia yksityisiä perheyrityksiä ja sijaitsee Veronassa, Romeon & Julian rakkauden kaupungissa. Pasquan viinitarhat sijaitsevat mm. Veneton alueella Pohjois-Italiassa sekä Apuliassa Etelä-Italiassa. Pasqua tarkoittaa pääsiäistä italiaksi.