Romeo & Julia viinit ovat osa rakkaudennäyttämöä Veronassa

Maailman kuuluisimman rakkaustarinan innoittama italialainen viinisarja on saatavilla Alkon verkkokaupasta ja valikoiduista myymälöistä.
Romeon ja Julian seinä

William Shakespearen kuuluisa Romeo ja Julia -näytelmä teki Pohjois-Italian Veronasta maailmankuulun rakastavaisten kaupungin. Julian parveke sijaitsee 1200-luvulla rakennetussa kauppiastalossa kapean kujan varrella sisäpihalla, josta on tullut kaikkien rakastavaisten pyhiinvaelluskohde.

'Julian parvekkeen' lisäksi kenties kiinnostavin paikka koko talossa ovat sen porttikongissa olevat rakkausviestit, joita siellä käyneet rakastavaiset ovat seiniin kirjoittaneet. Pullon etiketissä on kuvattu osa tätä seinää, johon kirjoitetaan joka päivä tuhansia uusia rakkausviestejä.

Maailman romanttisinta viinikaupunkia Veronaa ympäröivät Valpolicellan viinialueen kauniit viinitarhat. Valpolicellan viinialue on Italian ehkä kuuluisimpien viinien, kuivatuista rypäleistä valmistettujen amarone-punaviinien koti.

Loihdi ilta rakastavaisille ja tarjoa viinien lisäksi itse tehtyä risottoa maailman parhaaksi väitetyn reseptin mukaan!

Kurpitsarisotto alla Pasqua

Näin teet maailman parasta risottoa! Ruokatoimittaja Mari Moilanen ihastui Veronan matkallaan Michelin-tähtikokki Davide Bottan tyyliin valmistaa risottoa. Kurpitsasose on vain yksi mauste - mielikuvitus on rajana, mitä haluat risottoon lisätä.

Basilika-sitruunarisotto

Ruokakirjailija Mari Moilasen ohjeella valmistat maailman parasta ja kauniin vaaleanvihreää basilikarisottoa. Valmistukseen sekä ruoan kanssa nautittavaksi sopii tietenkin Prosecco-viini.