Alkon verkkokaupan erikoispunaviinit

Kokeile jotain uutta! Näitä Alkon mielenkiintoisia viinejä et löydä automaattisesti lähialkostasi. Tutustu kolmeen erikoisuuteen.
Novellus Corvina Port Wood Finish -punaviini

Alkon verkkokaupan valikoimasta löytyy viinejä, joita et juuri oman lähi-Alkosi hyllyiltä löydä.

Verkkokaupan käyttö on helppoa – Tilaa, maksa ja hae viinit valitsemastasi Alkon noutopisteestä tai myymälästä. Ostokset maksetaan etukäteen tilauksen yhteydessä. Voit tilata vaikka vain yhden pullon kerralla ilman toimitusmaksua. Maksuton toimitusaika on noin 4 arkipäivää.

Alkon verkkokauppaan pääset painamalla Alkon logoa kunkin viinin kohdalta.

Novellus Corvina Port Wood Finish

Italia

Tämä uniikki portviinitammesta arominsa saanut punaviini on suomalainen viini-innovaatio, jonka erityislaatuinen maku muuttuu lasissa pitkin iltaa. 

Viinin kypsytykseen käytetty tammi on aikaisemmin ollut käytössä portviinin kypsytyksessä. – Kukaan ei tätä ennen ole käyttänyt viininvalmistuksessa tammea, jota on aikaisemmin käytetty nimenomaan portviinin kypsytyksessä, kertoo Altian Business Development Manager Markus Hannula.

–  Portviinitammi antavat makuun tanniinien lisäksi luumun, kuivattujen hedelmien, vaniljan, kahvin ja suklaan aromeja ja lopputulos on täyteläisen herkullinen. Nauti pata- tai lammasruokien kanssa tai siemaile sellaisenaan. 

Lue lisää Novelluksen ainutlaatuisesta valmistustavasta.

Nederburg The Motorcycle Marvel 

Etelä-Afrikka

Tämä paahteinen punaviini on Rhônen laakson -tyylinen sekoitus punaisista rypälelajikkeista. Se on kunnianosoitus eteläafrikkalaisen Nederburg-viinitalon legendaariselle viinintekijälle Günter Brözelille.

Günter nosti intohimollaan Nederburgin nykyiseen maineeseensa 1950-70 -luvuilla ja yhdeksi Etelä-Afrikan palkituimmaksi viinitaloksi. Rypäleiden kasvua ja laatua hän tarkkaili ajellen ympäri tarhoja 250-kuutioisella BSA-moottoripyörällä, mistä hän sai lempinimensä Motorcycle Marvel. Lue lisää viinisarjan tarinasta.

Täyteläisessä Motorcycle-viinissä aistii mausteisuutta, paahteisuutta ja tummaa hedelmää. Se on erinomainen ruokaviini, jonka pehmeät tanniinit ja tasapainoinen happorakenne tukee lihaisia pataruokia.

Ogier Châteauneuf-du-Pape Bois de Pied Redal Organic

Ranska

Tämä hienostunut punaviini on Alkon valikoiman edullisin luomu-Châteauneuf-du-Pape samannimiseltä arvostetulta viinialueelta Ranskan Rhônen laaksosta. Ogier on yksi Rhônen maineikkaimpia viinitaloja ja muuttaa enenevässä määrin viiniviljelmiään luomuviljelmiksi.

Täyteläisessä ja vivahteikkaassa maussa aistii punaherukkaa, vadelmaa ja lakritsia sekä kevyttä yrttisyyttä. Voimakasrakenteisessa viinissa on lempeät tanniinit. Nauti esimerkiksi riistaruokien kanssa.

Kun ostat kolme pulloa, saat ne tyylikkäässä kolmen pullon puulaatikossa. Viiniä myydään toki myös pulloittain.