Katso kesän 3 kauneinta roseeviiniä

Nämä roseet eivät ole vain ilo silmälle, vaan maistuvat kesäisen raikkaalle ja herkulliselle. Katso vinkit ja valitse suosikkisi!
Katso kesän 3+1 kauneinta roseeviiniä

Kauniin punertavat ja hedelmäiset roseviinit ovat yhä suositumpia myös Suomessa. Roseet toimivat niin kana-, kasvis- ja kalaruokien kanssa tai sellaisenaan nautittuna vaikkapa kauniina kesäpäivänä.

Italialainen Pasqua 11 Minutes Rosé erottuu roseviinien joukosta paitsi laadukkaan makunsa myös erikoisen pullonmuodon sekä etiketin ansiosta.

Viinin etiketin latinankielinen lause Odi et Amo on roomalaisen runoilijan Gaius Valerius Catulluksen kuuluisa teos ja tarkoittaa suomeksi 'vihata ja rakastaa'. Catulluksen lemmen kohde ja runojen aihe oli Lesbia-niminen nainen, jonka kaunis muotokuva heijastuu takaetiketistä viinin läpi etuetiketin keskellä olevaan aukkoon.

Kuiva, tyylikkäästi hapokas ja moniulotteisen marjaisa viini voitti kultaa Vuoden Viinit 2018 -kilpailussa. Nauti salaattien sekä kala- ja äyriäisruokien kanssa.

Uutuusviini GEM Rosé

GEM Rosé ihastuttaa näyttävällä muodollaan ja raikkaan marjaisalla maullaan. Tämän ranskalaisen roseen pullomuoto muistuttaa nimeään, sillä GEM tarkoittaa jalokiveä. Pullossa on lasinen korkki, joka on helppo sulkea ja avata uudelleen. Nauti tasapainoisen sitruksinen ja kuiva rosee kesäisten salaattien kanssa tai sellaisenaan.

Gassier Coteaux d’Aix-en-Provence Organic Rosé on laadukas ja tyylikäs luomurosée näppärässä 2,25 litran hanapakkauksessa. Viini tulee Ranskan Provencesta, joka on roseviinien klassikkoalue. Kätevästi piknikille mukaanotettava elegantti viini maistuu kalojen, salaattien sekä kanaruokien kanssa. Pakkaus sujahtaa helposti myös jääkaapin ovihyllylle.

Roses for my Rose

Herkän vaaleanpunaisessa ruusuboolissa yhdistyvät raikas raparperi, karpalo ja roseviini.