Katso rapujuhlien neljä suosikkiviiniä

Valmistatko sinä rapujen ympärille hienon juhlaillallisen tai rennon illanvieton? Valitse rapujuhliisi sinulle parhaiten sopiva viinivaihtoehto.
laroche chablis

Melko miedon makuisten, mutta tillillä maustettujen rapujen seuraan sopivat parhaiten aromikkaat ja hapokkaan hedelmäiset valkoviinit.

Usein parhaimpina rapuviineinä pidetään Riesling- tai Sauvignon Blanc -rypäleistä valmistettuja valkoviinejä tai mineraalisia Chablis-viinialueen valkoviinejä Ranskasta.

Tunnelmaan sopii myös laadukas espanjalainen cava-kuohuviini tai samppanja.

Valitse omaan juhlaasi sopiva rapuviini

Edukkaampi mutta laadukas

Nederburg The Winemasters Sauvignon Blanc

Raikas ja hyvin hedelmäinen valkoviini Etelä-Afrikan palkituimmalta viinitalolta. Kuivassa maussa tulee esille herukan aromeja ja sitrusta.

Viini-lehti on antanut arviossaan Nederburg-viinille neljä tähteä eli se on harmoninen ja laadultaan erinomainen.

Rapujuhlien kruunaajat

Laroche Chablis

Äyriäis- ja kalaruokien klassikko! Ranskan Burgundissa sijaitseva Chablis’n viinialue on tunnettu elegantin mineraalisista, vain Chardonnay-rypäleestä valmistetuista valkoviineistään, joita pidetään klassisina kala- ja äyriäisviineinä.

Hyvässä Chablissa pystyy tuoksuttelemaan meren tuoksua ja se sopii raikkaaan kuivana viininä hyvin rapujen samantyyliseen makumaailmaan.

Bründlmayer Riesling Steinmassel

Tyylikäs itävaltalainen laatu-Riesling sopii vaativaankin makuun.

Useasti palkittu, raikkaan tasapainoinen ja mineraalisen kuiva valkoviini tuo esille eksoottisten hedelmien aromeja.

Kuplien ystävälle luomucavaa

Anna de Codorniu Brut Organic

Erittäin kuiva ja tasapainoinen espanjalainen luomucava. Sen pirteähappoinen ja hedelmäinen maku on aavistuksen pähkinäinen. Löydät Annan kesän ajan Alkoista Anna Puun suunnittelemassa juhlakuosissa.

Psst! Viinit kannattaa jäähdyttää hyvin ja säilyttää coolerissa jäiden joukossa, sillä rapuja käsiteltäessä juomat lämpiävät lasissa nopeasti.

Rapuja Savoyn tapaan

Kesäiltojen hämärtyessä on aika kutsua hyvät ihmiset koolle rapukesteihin. Näin keität kotimaiset jokiravut oikeaoppisesti.