Katso top 5 luomuviinit

Luonnonmukaisesti tuotettua viiniä etsivän ei tarvitse tinkiä valinnanvarasta, sillä Alkon valikoimassa on luomutuotteita jo useampia satoja. Mutta mitä valita niistä? Altian viinivalmentaja Tatu Torikka listasi omat viisi suositustaan.
Kesän top 5 luomuviinit

Kuohuvaa

Espanjan suosituin cava Anna de Codorníu Brut Organic on erittäin kuiva, elegantti ja samppanjatyyliä lähestyvä luomukuohuviini. Se sopii niin aperitiiviksi kuin pienen suolaisen kanssa.

Valkoista

Rennon raikas ja kuiva Chill Organic Riesling Germany sopii sellaisenaan kesäiltaan ja vaaleille kaloille ja salaateille. Se on helppo kantaa kevyessä PET-muovipullossa vaikkapa kalliopiknikille.

Roseeta

Laadukas ja tyylikäs luomuroseeviini Gassier Coteaux d'aix-en-Provence Rosé tulee tunnetulta Provencen alueen viinintuottajalta. Nauti kuiva rosee kesän kalaruokien ja salaattien kanssa.

Punaista

Täyteläinen ja silkkinen Notre Dame de Cousignac Parcelle du Nord luomupunaviini tulee Ranskan Rhônesta ja sopii hyvin grillilihojen kaveriksi kuten luomukaritsankyljyksille.

Isommalle porukalle

Italialainen Pasqua SanZeno Cabernet Sauvignon Merlot hanapakkaus sisältää kolme litraa keskitäyteläistä ja runsaan marjaista luomupunaviiniä grilliruoan tai pizzan ystäville. Katso ohje minipizzoihin, jotka voit valmistaa myös grillissä.