Matala-alkoholiset viinivaihtoehdot

Oletko huomannut, että Alkosta löytyy myös matala-alkoholisia viinejä. Tutustu suosituksiin sekä lue miksi ja milloin kannattaa valita matala-alkoholinen vaihtoehto.
Mitä matala-alkoholista lasiin tammikuussa?

Mitä vähemmän viinissä on alkoholia sitä vähemmän siinä on myös kaloreita. Kalorit eivät siis riipu niinkään viinissä olevan sokerin määrästä, vaan suurin osa tulee alkoholista.  

Matala-alkoholisissa viineissä alkoholia on max 9,9 %

Viinin maku kevenee, kun siinä on vähemmän alkoholia. Tämän takia matala-alkoholiset viinit sopivat keveiden ruokien kuten salaattien, kasvisruokien tai vähärasvaisen kalan kanssa.

Vähän alkoholia sisältävät punaviinit toimivat vaaleiden liharuokien ja vaikkapa pizzan kanssa, mutta myös mausteisempien liharuokien kanssa. Punaviini kannattaa nauttia hieman viilennettynä, jolloin sen raikkaus ja keveys tulevat parhaiten esiin.

Nappaa matala-alkoholiset viinivinkit

Supersuosittu portugalilainen valkoviini:

Casal Garcia Vinho Verde

Hinta Alkossa 8,99 €
(alkoholia 9,5 %, sokeria 9 g / litra, energiaa 60 kcal/100 ml)

Puolikuiva, raikas ja hedelmäinen kevyesti pirskahteleva portugalilainen valkoviini sopii hyvin salaateille ja kasvisruoille. Tai nauti sellaisenaan.

Psst! Löydät viinin nyt myös pienessä 37,5 cl pullokoossa Alkon verkkokaupasta.

~

Kevyt australialainen punaviini:

Lindeman´s Early Harvest Shiraz

Hinta Alkossa 9,98 €
(alkoholia 9 %, sokeria 13 g / litra, energiaa 60 kcal/100 ml)

Kevyt ja vähätanniininen australialainen punaviini, jonka hillomaisessa maussa aistii kirsikkaa ja karpaloa. 

Aitoa mansikkaa & kuohuviiniä:

Fresita Original

Hinta Alkossa 10,69 €
(alkoholia 8 %, sokeria 70 g / litra, energiaa 70 kcal/100 ml)

Melko runsas hapokkuus tasapainottaa mansikkaisen makeaa makua. Tarjoile Fresita hyvin viilennettynä mieluiten kuohuviinilasista. Nauti aperitiivina, seurustelujuomana tai jälkiruokien kanssa.

Psst! Löydät 5,5 % alkoholia sisältävän Fresita Strawberryn ruokakaupoista (n. 9,9 €) Alkoholin lisäksi myös sokerin määrää on vähennetty yli 30%.