Talven suosikkiviinit - valitse omasi!

Kruunaa talvipäivä lasillisella viiniä ja mutkattomalla ruoalla. Valitse suosikkiviinisi ja katso ohjeet helppoihin tortillataskuihin.

Talven suosikkiviinit

Inception Deep Layered Red 

Vähätanniinisen ja pehmeän keskitäyteläisen punaviinin maussa on runsaasti punaisia marjoja. Eettisesti valmistetun viinin pakkaus on 100 %:sti kierrätettävä kahvaa ja viinipussia myöten.

Jäännössokerinsa ansiosta Inception on helposti nautiskeltava illanviettoviini ja sopii erityisen hyvin mausteisille ruoille.

Katso nyhtökana-tortillataskujen ohje

Inception on suositustemme helpoimmin lähestyttävä punaviini, joka sopii moneen makuun – myös viinialoittelijoille.

Flat Roof Manor Sauvignon Blanc

Raikas ja kuiva vegaanisesti kirkastettu valkoviini Flat Roof Manor on kevyessä litran kokoisessa pullossa, josta riittää hyvin kahdeksan lasillista. Viinin etikettiin on kuvattu avain Flat Roof -nimiseen kartanoon.

Viinin herukkaisessa maussa aistii trooppista hedelmää sekä greipin ja karviaisen aromeja. Se viihtyy erityisesti kevyiden kasvis- ja kalaruokien sekä salaattien seurassa.

Katso tofutortillataskujen ohje

Viinilehti on antanut Flat Roof -viinille arvion "Laadukas ja hyvin tehty - Edullinen ostos"

Tarapacá Cabernet Sauvignon Merlot

Mehevän hilloinen ja keskitäyteläinen kestosuosikkiviini tulee Chilestä. Sen keskitäyteläisessä maussa aistii mukavasti mustaherukkaa ja pientä mausteisuutta. Löydät Tarapacan Alkoista myös isossa kolmen litran hanapakkauksessa.

Tämä viini viihtyy erityisen hyvin erilaisten liha- ja pataruokien kanssa.

Katso nyhtöpossu-tortillataskujen ohje

Tarapacá on yksi chileläisen viinintuotannon ikoneja. Laadukkaita viinejä viedään yli 60 maahan ja niitä on paljon myös Alkon valikoimassa. Green Winery of the Year -palkitun viinintuottajan ympäristöystävällinen toiminta näkyy esimerkiksi tilan omassa energiatuotannossa vesivoiman avulla.

Lindeman's Bin 50 Shiraz

Hedelmäisen hilloinen Lindeman's Shiraz Australiasta on monen suomalaisen punaviinisuosikki. Tämän klassikon keskitäyteläinen maku on keskitanniininen ja tumman luumuinen. Hiilineutraaliksi sertifioidun viinin pakkaus on 100 %:sti kierrätettävä kahvaa ja viinipussia myöten. Löydät Lindeman'sin Alkoista myös normaalikokoisessa 75 cl:n pullossa.

Mehevä punaviini sopii seurusteluun sekä monipuolisesti lihan, kanan, pastan ja juustojen ja muiden rentojen ruokien kaveriksi.

Katso jauheliha-chorizo-tortillataskujen ohje

HS-testivoittaja! 

Helsingin Sanomien kesän 2020 hanaviiniraati valitsi Lindeman’s Shiraz -hanaviinin testinsä parhaimmaksi. Lindeman's Shiraz palkittiin myös Vuoden Viinit 2021 -kilpailussa hopeamitalilla.