TOP 3 pääsiäisen punaviinit

Pääsiäispyhinä on aikaa rentoutua perheen, ystävien, hyvä ruoan ja tietysti juoman seurassa. Altia Akatemian viinivalmentaja Tatu Torikka vinkkaa omat punaviinisuosikkinsa pääsiäiseen.
TOP 3 pääsiäisen punaviinit

Perinteinen pääsiäislammas kaipaa kaverikseen runsaanmakuista punaviiniä. Viininvalintaan vaikuttaa myös, tarjoileeko hennomman makuista karitsan vai voimakkaampaa lampaan lihaa, ja tietenkin valmistustapa ja lisukkeet. Altia Akatemian viinivalmentaja Tatu Torikka vinkkaa omat suosikkinsa eri ruoille.

1. Pitkäperjantai on hyvä päivä kaivaa jo grilli esiin talviteloilta ja tuoksutella lampaankyljyksillä. Kyytipoikana toimii täyteläinen luomuviini Ranskan Rhônesta Domaine Notre Dame de Cousignac Parcelle Nord.

2. Espanja on perinteinen viinin- että lampaankasvatusmaa. Vivahteikkaan keskitäyteläinen Faustino VII toimii mainiosti lammaslihapullien tai manchego-juuston kanssa, nam! Pullon kaunis keltainen etiketti virittää myös pääsiäisen tunnelmaan.

3. Chileläinen Tarapacá Gran Reserva Cabernet Sauvignon on takuuvarma täyteläinen ja muhevan hedelmäinen punaviini sekä perinteisen lampaanviulun kanssa että sellaisenaan nautiskeltuna pääsiäisen pyhinä. Katso keittiöpäällikkö Ari Ruohon ohje yrttikuorrutetusta karitsanviulusta.

Tatu Torikka, Altia Akatemia
Tatu Torikka, Altia Akatemia

Tatu Torikka on Altia Akatemian valmentaja ja viiniasiantuntija, joka viimeistelee lampaanpaistinsa mieluiten punaviini-rosmariinikastikkeella.