Viinilehden LÖYTÖ-viinit – katso 3 suosikkia

Vain harvat viinit saavat Viinilehdeltä hinta-laatusuhteeltaan parhaimman mahdollisen arvion eli Löytö. Tutustu kolmeen Löytö-viiniin!
Trapiche malkina punaviini

Viinilehden asiantuntijat Antti Rinta-Huumo ja Juha Berglund maistelevat sokkona suurimman osan Alkon vakiovalikoiman noin 3000 viinistä ja joitain tilausvalikoiman viinejä. Näistä noin 80 viiniä saa parhaan hinta-laatusuhteen arvion eli Löytö.

Antin ja Juhan yhteinen viinitaival on kestänyt yli 20 vuotta ja maisteluiden tulokset kootaan vuosittain ilmestyvään Viinistä Viiniin -kirjaan. Vuoden 2021 kirja ilmestyi lokakuussa 2020.

Tutustu kolmeen Löytö-viiniin

Trapiche Malkina Merlot Syrah Tannat Fair for Life

Eettisesti tuotettu Fair for Life -sertifioitu keskitäyteläinen punaviini tulee Argentiinasta Mendozan viinialueelta.

Viinilehden arvio:

Kypsän hedelmäinen tuoksu on tummasävytteinen ja maanläheinen. Siinä on myös hieman tammikypsytyksen tuomaa mausteisuutta.

Melko runsas maku on suutuntumaltaan varsin pehmeä ja helposti lähestyttävä. Aromeiltaan maku seuraa tummasävytteistä tuoksua. Viinissä on myös savuisia piirteitä.

Kokonaisuus jättää harmonisen ja jäntevän, nielua lämmittävän jälkivaikutelman.

Neljä tähteä = Viini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen
Hinta-laatusuhde = Löytö

Ruokasuositus:

Tummat selkeämakuiset liharuoat sekä grillin antimet.

Finca Las Moras Los Intocables Black Malbec - Viiden tähden Löytö-viini

Argentiinalainen punaviini Los Intocables on saanut erityisen makunsa 12 kuukauden bourbon-tynnyrikypsytyksen aikana. Los Intocables tarkoittaa suomeksi 'Lahjomattomat' ja on saanut innoituksensa kuuluisan amerikkalaisen toimintaelokuvan (The Untouchables) mukaan.

Viinilehden arvio:

Erittäin avoin, tyylikkäästi kehittynyt ja monivivahteinen tuoksu. Siinä on kuivattujen hedelmien, makeiden mausteiden ja nahkaisuuden, sekä viilentävien yrttien, kuten mintun aromeja. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Monipuolisesta aromimaailmasta voi lisäksi aistia kypsää kirsikkaa, hentoa kahvisuutta ja reilua paahteisuutta.

On ollut ilo huomata että yhä parempia viinejä saa yhä edullisemmin. Tämä kuluttajaystävällinen trendi on jatkunut jo useita vuosia.

Antti Rinta-Huumo

Hieman kehittynyt maku saa ryhtiä pehmeästä tanniinisuudesta ja metsän marjoja muistuttavasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättää hieman suuta kuivattavan, mutta varsin tasaisen jälkivaikutelman.

Viisi tähteä = Huippuviini, jonka kaikki tyylikkäät ominaisuudet loksahtavat kohdalleen
Hinta-laatusuhde = Löytö

Ruokasuositus:

Selkeämakuiset tummat liharuoat. Myös kovat, suolaiset juustot. Katso bourbounmarinoidun entrecoten ohje.

Casal Garcia Rosé - Viinilehden vuoden 2020 roseeviini

Viinilehti on palkinnut portugalilaisen Casal Garcia Rosén myös Vuoden 2020 parhaimpana roseeviininä.

Viinilehden arvio:

Puhdaspiirteisen marjainen, vivahteikas, herkullisen hersyvä tuoksu. Siinä on vadelmaa, kirsikkaa ja lisäksi metsän kypsiä punaisia marjoja. Maku on lähes kuiva ja toistaa tuoksun tuoreet punaiset vivahteet.

Viinissä on lisäksi mansikkaa, sitruksisuutta, punaista omenaa - jopa persikkaakin. Viinin viehkeä, hennosti makea maku saa ryhtiä eloisasta hapokkuudesta ja lähes kieltä kutittelevasta pirskahtelevuudesta. Erittäin herkullinen kokonaisuus nostaa miellyttävästi veden kielelle.

Neljä tähteä = Viini on harmoninen kokonaisuus ja laadultaan erinomainen
Hinta-laatusuhde = Löytö

Ruokasuositus:

Seurusteluun hyvin viilennettynä. Myös monikäyttöinen noutopöytä- ja eväsretkirosee.

Bourbon marinoitu entrecote Los Intocables -tyyliin

Bourbon-viskissä marinoitua grillattua entrecotea täydentää tietenkin Bourbon-tynnyreissä kypsytetty muhkea argentiinalainen punaviini.